En person påkörd av bil – förd till sjukhus

Publicerad
Uppdaterad

En person har blivit påkörd i Lillhagen i Göteborg.

– I samband med ett snöbollskrig ska en person ha sprungit ut framför en stillastående buss och sedan blivit påkörd av en bil. Personen är förd till sjukhus, säger Anna Lagerqvist, polisens presstalesperson i Göteborg.

Under söndagskvällen ska en person ha blivit påkörd av en bil i samband med ett snöbollskrig i Lillhagen i Göteborg. Personen ska ha sprungit ut framför en stillastående buss och blivit påkörd av en personbil.

– Personen är förd till sjukhus, men var vaken och talbar när vi kom till platsen, säger Anna Lagerqvist.

Under söndagseftermiddagen fick räddningstjänsten spärra av Burmabacken. Två personbilar hade krockat varav den ena bilen kraschade in i ett träd i samband med olyckan.

– Det är mycket halt på platsen, men vi har inga uppgifter om trafikpåverkan eller skadeläge i nuläget, sa polisens presstalesperson Anna Lagerqvist, i samband med olyckstillfället.

– De inblandade personerna ska ha stått utanför bilarna när vi kom till platsen, säger Bosse Johansson, vid räddningstjänsten i Göteborg.

På Herkulesgatan i närheten av Ramberget krockade två personbilar på grund av det hala väglaget. 

– Även där har vi spärrat av och det ska inte röra sig om några allvarliga personskador, säger Bosse Johansson.

Relaterade ämnen
Madeleine Bäckman
Madeleine Bäckman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER