Två personbilar i frontalkrock

Publicerad

Två personbilar frontalkrockade på väg 172 mellan Bengtsfors och Årjäng på söndagskvällen.

– Det ska vara fyra personer i bilarna, en person är medvetslös, säger Jan Weirén biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

En person fördes till sjukhuset i Karlstad med allvarliga skador.

Strax innan klockan halv åtta på söndagskvällen inträffade en trafikolycka i norra Dalsland, närmare bestämt på väg 172 strax utanför Gustavsfors.

– Det är två bilar som har frontat, säger Jan Weirén biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

– Det var en bil som fick sladd och en annan bil som körde in i den sladdande bilen, i sidan på den, fortsätter han.

I de två bilarna ska totalt fyra personer ha färdats.

– En person är medvetslös, säger Jan Weirén.

Trafiken påverkas

Han berättar att tre ambulanser, räddningstjänst och ambulanshelikopter kallades till platsen.

– En person ska ha förts till sjukhuset i Karlstads med allvarliga skador, säger Jan Weirén.

Den skadade personen ska ha suttit i den bil som blev påkörd.

Trafiken påverkades av olyckan. Man stängde av vägen runt olycksplatsen vid räddningsarbetet men kunde släppa förbi bilar växelvis.

På måndagsförmiddagen meddelade Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst att den skadade mannens tillstånd är stabilt.

Sandra Divinyi
Sandra Divinyi

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER