Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två olyckor på E4 – stora trafikstörningar

Långa köer har uppstått i norrgående riktning på E4 mot Jönköping efter en trafikolycka.

En lastbil och ett skyddsfordon från Trafikverket har krockat vid Hovslätt.

– Bilister försöker backa och vända på motorvägen. Det är en väldigt dålig idé, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson i Jönköping.

Ytterligare en olycka inträffade i närheten, men i södergående riktning. Även här blev det stora störningar i trafiken.

Vid 12-tiden på fredagen inträffade en olycka med en lastbil och ett annat tungt fordon, en skyddsbil från Trafikverket, på E4.

Olyckan har skett vid Hovslätt i riktning mot Jönköping.

– Vi är på plats och tar hand om trafikläget. Trafiken är påverkad i stor omfattning, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen.

Långa köer har uppstått mot Jönköping. Bilister som tappar tålamodet för söker hitta sätt att komma ur köerna förklarar Åsa Willsund.

– De backar och försöker använda överfarter som finns längs E4. Det är en väldigt dålig idé. Det orsakar en stor trafikfara, konstaterar hon strax efter klockan 13.

Det finns inga uppgifter om att någon ska vara skadad.

”Väldigt problematiskt åt båda håll”

En halvtimme senare inträffade ytterligare en olycka på E4.

– Det är i närheten men lite längre söderut och i andra riktningen. Det är två personbilar som är inblandade, men ingen ska vara skadad. Den ena föraren har ansetts vållande till olyckan och har fått en ordningsbot av polis på plats, säger Åsa Willsund.

Även i södergående riktning uppstod stora störningar i trafiken. Vid 13-tiden var olyckan avklarad och trafiken kunde flyta som vanligt igen.

Texten uppdateras