Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två nya män häktas efter Hisingenmord

Under tisdagen hålls häktningsförhandlingarna för de två män som misstänks för inblandning i mordet i Brämaregården där en man i 50-årsåldern mördades.Foto: Henrik Jansson
Mannen som misstänks för mord alternativt medhjälp till mord tillsammans med advokat Thomas Larsson. Enligt Thomas Larsson förnekar han brott.Foto: Henrik Jansson
Den andra mannen misstänkt för grov misshandel alternativt medhjälp till grov misshandel.Foto: Henrik Jansson
Onsdagen den 15 april mördades en man i 50-årsåldern på en öppen gata i Brämaregården på Hisingen. Senare samma kväll greps och anhölls fyra män i 20-årsåldern misstänkta för inblandning i mordet.Foto: Anders Ylander
I lördags greps två nya män i 20-årsåldern misstänkta för inblandning i mordet. Foto: Anders Ylander

GÖTEBORG. Under tisdagen häktades ytterligare två män för inblandning i mordet i Brämaregården där en man i 50-årsåldern mördades.

En av männen häktas för grov misshandel, alternativt medhjälp till grov misshandel. Den andre misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord.

– Han förnekar all inblandning i den utförda gärningen, säger den mordmisstänkte mannens advokat Thomas Larsson.

Onsdagen den 15 april mördades en man i 50-årsåldern på en öppen gata i Brämaregården på Hisingen. Senare samma kväll greps och anhölls fyra män i 20-årsåldern misstänkta för inblandning i mordet. Under helgen häktades två av dem medan de andra två släpptes.

Begärs häktade

I lördags greps två nya män i 20-årsåldern och båda begärs häktade. Under tisdagen hölls häktningsförhandlingarna mot männen, där en av dem häktades för grov misshandel alternativt medhjälp till grov misshandel.

– Min klient förnekar all inblandning i dåden. Han har inte ens befunnit sig på platsen, säger hans advokat Hans Gaestadius.

Gaestadius kan inte kommentera bevisningen mot sin klient men har begärt vissa utredningsåtgärder.

– Jag har inget emot att man vidtar vissa åtgärder som vi har pratat om under förhandlingen. Så det är vi som gärna vill få vissa saker utredda.

Den andre mannen häktades också under tisdagseftermiddagen för mord alternativt medhjälp till mord. Enligt mannens advokat, Thomas Larsson, förnekar han brottet.

– Han förnekar all inblandning i den utförda gärningen, säger Larsson.

Mannen kom till häktningsförhandlingen med en grön tröja över huvudet. Advokaten Thomas Larsson sa efteråt att hans klient inte mår bra, men vidhöll att mannen nekar till brott.

Din klient vet inte varför han har blivit misstänkt?

– Jag kan inte gå in på något sådant.

Kammaråklagare Ulrika Åberg är nöjd med dagens häktningar. Hon säger sig ha en god bild över vad som har hänt onsdagen den 15 april då en man i 50-årsåldern mördades i Brämaregården, samtidigt som en man i 40-årsåldern misshandlades. Ulrika Åberg menar att man i nuläget inte tror att några fler varit inblandade i själva händelsen.

– Vi tycker att vi har en bild över vad som har hänt. Sedan så får vi se när utredningen leder framåt om det finns skäl att misstänka ytterligare, men just nu så är vi ganska nöjda som vi har det, säger Ulrika Åberg.

Sammanlagt fyra häktade

De två män som sedan i helgen sitter häktade för inblandning i mordet är häktade för medhjälp till mord och grovt narkotikabrott, respektive grov misshandel. Ytterligare två män greps och anhölls under mordkvällen, men de är nu släppta. Misstankarna mot männen beskrivs som stabilt försvagade.

– Man får nog säga att det är lite oklart vilken roll de egentligen har i det här – om de ens har någon roll. Vi kommer att titta lite extra på dem framöver för att se om det finns skäl att fortsätta med dem, säger Ulrika Åberg.

Samma konstellation

Enligt åklagare Johan Udén tillhör de häktade männen samma gruppering som de tre personer som sitter häktade för grovt vapenbrott. De männen greps i Majorna efter dödsskjutningarna på restaurangen vid Vårväderstorget.

– Min uppfattning är att de tillhör samma konstellation, men jag går inte in på varför, har Johan Udén sagt till GT.

Dagen efter att mannen i 50-årsåldern mördades i Brämaregården på Hisingen hittades en man i 30-årsåldern skjuten i en bil i Angered. Någon misstänkt för mordet på den mannen finns i nuläget inte.