Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två misstänks för sexövergrepp på barn

Både mannen och kvinnan satt anhållna en kortare tid. Mannen begärdes också häktad, men släpptes. Foto: Emil Nordin

Två personer misstänks för grova barnvåldtäkter på en mindre ort utanför Karlstad. Övergreppen ska ha pågått under ett års tid.

– Det är en man och en kvinna som utreds. Jag vill inte gå in närmare på deras relation till varandra, men det finns någon sorts relation, säger åklagare Per Svensson till Värmlands Folkblad.

Mannen och kvinnan misstänks för att ha förgripit sig på ett barn under 15 år. Mellan dem och barnet finns också någon slags relation, skriver Värmlands Folkblad. Övergreppen misstänks ha pågått från början av 2014 till början av detta året.

– Det handlar om grov våldtäkt mot barn vid två tillfällen. Det handlar även om grovt sexuellt övergrepp mot barn vid två tillfällen, och ett antal sexuella ofredanden, säger åklagare Per Svensson till Värmlands Folkblad.

Förundersökningen inleddes i februari och både mannen och kvinnan satt anhållna en kortare tid. Mannen begärdes sedan häktad, men släpptes trots att tingsrätten konstaterade att han var skäligen misstänkt för våldtäkt mot barn.

Det finns ingen teknisk bevisning som DNA eller liknande i målet enligt åklagare Per Svensson, utan det rör sig främst om muntlig bevisning.

Åtal före sommaren

Han tror att åtal kan komma att väckas före sommaren,

En av de två misstänkta försvaras av advokat Björn Karlsonius.

– Personen i fråga förnekar brott och jag har ingenting mer att säga just nu, säger Björn Kalsonius till Värmlands Folkblad.

GT har tidigare skrivit om män som misstänks för våldtäkter mot barn. Nyligen dömdes en man i 20-årsåldern till tre års fängelse för upprepade fall av grova sexbrott mot barn. I slutet av april skrev vi om en man som åtalades för två fall av våldtäkt mot barn. Barnet var elva och tolv år när våldtäkterna hände.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!