Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två män misstänkta i omfattande stöldvåg

Bilden är en genrebild. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Efter flera inbrott och och bedrägerier runtom i Västsverige sitter nu två män häktade. Polisen i Uddevalla, Åmål och Värmland samarbetar nu i härvan.

– En stöldvåg skulle jag kalla det för, säger Magnus Wallin, utredningsgruppchef vid polisen i Åmål, till Bohusläningen.

Flera butiker och en golfklubb i Fjällbacka och Grebbestad utsattes i förra veckan för inbrott. ven andra företag i runtom i Västsverige drabbades, skriver Bohusläningen.

– Det var under ett par dygn, en stöldvåg skulle jag kalla det för, säger Magnus Wallin, utredningsgruppchef vid polisen i Åmål, till tidningen.

Två män, en i 55-årsåldern och en i 35-årsåldern är misstänkta för inbrotten. Männen misstänks även för flera fall av bedrägeri i Uddevalla och Åmål. De häktades vid Vänersborgs tingsrätt, misstänkta för brotten.

Fler kan vara inblandade

Polisen utreder nu om männen, som är hemmahörande i Värmland, kan knytas till fler brott.

– Vi tittar på en helhet, och ser om det finns ett samröre. Det är väldigt komplext det vi håller på med just nu, säger Magnus Wallin som samordnar utredningsarbetet, och menar att det finns mycket kvar att titta på, säger Magnus Wallin till Bohusläningen.

Polisen utesluter inte att fler personer varit inblandade i stöldvåden, skriver tidningen.