Två män har häktats för mordet. Foto: DAVID HÅRSETH
Två män har häktats för mordet. Foto: DAVID HÅRSETH

Två män häktade för Hells Angels-mordet

Publicerad

Två män med kopplingar till Hells Angels har häktats misstänkta för mordet vid en Hells Angels lokal i Karlstad, skriver NWT.

Enligt åklagaren handlar det om ett planerat mord.

Två medlemmar i mc-klubben var på plats vid häktningsförhandlingen.

Det var i förrgår som GT skrev att polisen kunde ha gjort ett genombrott i mördarjakten efter att en man hittades död, misstänkt mördad, vid en Hells Angels lokal för drygt en vecka sedan. Då anhölls nämligen två män med kopplingar till Hells Angels som misstänkta för mordet.

Under torsdagen häktades männen, på sannolika skäl misstänkta för mord, skriver Nya Wermlands-Tidningen. Det är den högre misstankegraden.

Enligt åklagaren Stefan Wessberg var mordet planerat.

Åklagaren: Mordet var planerat

– Ja, det finns en del som tyder på att det var planerat och inte ett bråk som gick fel. Man hade till exempel gjort vissa förberedelser, säger åklagaren till tidningen.

Offret hittades livlös av en hundpatrull i ett hörn på gårdsplanen och genomförde då återupplivningsförsök. Det efter att två vittnen ska ha sett delar av dådet och ringt polisen. Mannens liv gick inte att rädda.

Enligt åklagaren ska något ha gått fel i samband med utförandet av mordet.

– Då skulle de inte ha stått ute vid vägen och riskera att ses av vittnen – vid den tiden dessutom, säger han till NWT.

Wessberg menar att tanken antagligen skulle ha varit att göra sig av med kroppen. Men att gärningsmännen alltså blev avbrutna.

Han utesluter inte att fler kan komma att gripas i ärendet.

Misstänkt förnekar brott

Lennart Lefverström företräder en av de misstänkta männen, som förnekar brott. 

– Det har varit ett förhör och det är yppandeförbud. Jag får tala om att han är misstänkt för mord och att han förnekar gärningen. Det är vad jag får säga, har Lefverström tidigare sagt till GT.

Även den andre mannen förnekar brott.

 

LÄS OCKSÅ: Hells Angels-man hittad död vid gängets lokal

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER