Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tre poliser till sjukhus efter vild biljakt

Ett flertal butiker har under natten blivit utsatta för stölder. Polisen tog upp jakten på gärningsmännen som senare krockade med en polisbil. 

Flera poliser fick köras till sjukhus och två gärningsmän greps.

Nu jagas ytterligare gärningsmän.

– Det är minst två personer på fri fot, så vi håller just nu på med en stor omfattande insats, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Under natten fick polisen in ett larm om att någon höll på att ta sig in i en butik vid Peppareds torg i Mölndal. På sin hemsida skriver polisen att ett vittne sett ett flertal personer röra sig vid platsen. 

När polisen kommer till platsen konstateras att gärningsmännen använt ett fordon för att ta sig in i butiken. Tobaksvaror har stulits.

Det framkommer även uppgifter om att en vit Mercedes varit synlig på platsen. De personer som varit synliga på platsen har varit maskerade med rånarluvor.

– Den vita Mercedesen har förekommit i flera stölder den senaste tiden, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Vid klockan 04 slog det polisen tror kan vara samma gärningsmän till igen i en Pressbyråbutik i Göteborg. Polisen identifierar gärningsmännens bil som en vit Mercedes kombi och tar upp jakten efter bilen.

Gärningsmän krockade med polisbil

En annan polispatrull, på väg mot platsen möter den misstänka bilen. Enligt uppgift från polismännen i bilen så kör då den misstänkta bilen rakt mot polisen och krockar med polisfordonet. Den misstänkta bilen får stopp och fem personer lämnar bilen till fots. En ambulans till kallas då det gäller polismännen, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen kunde sedan gripa två män och en hämtas till förhör. Ytterligare två personer är fortfarande på fri fot.

– Det är minst två personer på fri fot, så vi håller just nu på med en stor omfattande insats, säger Stefan Gustafsson. 

De gripna är misstänkta för våld mot tjänsteman, vållande till kroppsskada samt grov stöld i två fall då polisen misstänker att samma gärningsmän även varit på Peppareds torg. Den vita bilen var falskskyltad och anmäld som stulen 2016, den är nu beslagtagen av polisen.

Väktare hotad 

Under natten blev även en mindre butik i Kungälv utsatt för stöld. En väktare hotades i samband med händelsen av maskerade män. 

– Vi tror i nuläget inte att det är samma gärningsmän som de i den vita Mercedesen, säger Stefan Gustafsson.