Två män gripna för mordförsök

Publicerad

Två personer anhölls i natt misstänkta för mordförsök efter att polisen anträffat en knivskadad man i Skövde.

Den skadade mannen ska själv ha ringt polisen kort innan dådet och uppgett att han kände sig hotad.

– Han fördes först till röntgen och sedan till intensiven, säger Anders Esplund, inre befäl vid Skövdepolisen.

Polisen fick larmet 20.56 på tisdagskvällen.

– Det är tre personer som blivit osams om något ute på stan, de är bekanta med varandra sedan tidigare och även kända av polisen. Sedan har en av dem blivit knivstucken i sidan, uppger Anders Esplund.

Den knivskurne mannen fördes till akuten på Skaraborgs sjukhus i Skövde för vård. Han ska ha varit vid medvetande då, i övrigt var hälsoläget oklart i natt.

Två personer kunde under kvällen gripas misstänkta för mordförsök. De anhölls senare. Männen är födda -97 och -83. Den knivhuggne är född -90, uppger polisen.

En av de misstänkta männen säger i förhör att han hållit i kniven, men menar att han inte haft för avsikt att skada någon.

Den andre förnekar all inblandning i det misstänkta mordförsöket, enligt Anders Esplund vid Skövdepolisen.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER