Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två män ertappade – spände upp ståltråd över en cykelväg

Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

En man var ute och promenerade i stadsdelen Lorensberg i Karlstad när han fick syn på två yngre män som höll på att spänna upp ståltråd över en gång- eller cykelbana. Det är femte fallet av samma typ av sabotage på bara några dagar i staden.

Ståltråden höll på att spännas upp mellan två lyktstolpar. Mannen försökte säga till de två männen men blev då bemött med svordomar.

– Varpå han omedelbart ringer till oss och det är berömvärt för det är precis det vi har efterfrågat, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

Polisen åkte dit men då hade de yngre männen försvunnit och ståltråden hade inte hunnit spännas upp.

– Det hanteras nu som försök till misshandel. Med det menas att det måste ha funnits någon vettig möjlighet för någon att komma till skada, säger Lindh.

Den senaste tiden har ståltråd hittats uppspänd på Tingvallabron, Sundstabadet, Sundstatjärn och parkeringshuset Duvslaget i Karlstad. Polisen misstänker att de män som sågs under tisdagskvällen är de som ligger bakom samtliga händelser.

– Det vet vi ju inte till hundra procent men vi tror samtidigt inte att det är särskilt många som ägnar sig åt den här verksamheten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!