Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två åtalade – efter stora kokainfyndet

Två av västarna bars av de misstänkta männen. Foto: POLISEN
Kokainfyndet Foto: POLISEN

Två män med koppling till ett kriminellt nätverk har åtalats misstänkta för grovt narkotikabrott efter att polisen hittat ett halvt kilo kokain i deras bil.

När männen greps bar de mc-västar med trycket "Original Gangsters MC Sweden".

Det var i mars tidigare i år som polisen hade uppsikt över en restaurang i Västra Frölunda med anledning av en tillställning i lokalerna. 

När tre män kom och parkerade en bil i närheten av lokalen visade det sig att en av männen, som är i 20-årsåldern, var efterlyst av polisen. 

”Ville söka efter vapen”

Mannen, som bar både skyddsväst och en väst med symbolen för ett kriminellt nätverk, omhändertogs av polis direkt på platsen. 

– Kopplingen till nätverket gjorde att vi lite senare under kvällen ville titta närmare på bilen för att söka efter eventuella vapen, säger Mats Johansson, utredare vid spaningssektionen i polisområde Storgöteborg, i ett pressmeddelande.

Och det var vid husrannsakan av männens bil som man gjorde ett stort fynd.  

Fann 500 gram kokain

Man fann visserligen inga vapen, men däremot 500 gram kokain fördelat i tre olika påsar. 

Nu har mannen i 20-årsåldern tillsammans med en man i 40-årsåldern åtalats misstänkta för grovt narkotikabrott. De båda männen är hemmahörande i Skåne och rättegången inleds i nästa vecka.

Den tredje mannen är friad från misstankar.

Bar mc-västar

Original Gangsters är ett kriminellt nätverk med bas i Göteborg. Det grundades 1993 av Denho Acar. Han flydde från Sverige, men ställdes häromåret inför rätta i Turkiet misstänkt för inblandning i en rad brott som ägde rum i Sverige mellan åren 2006 och 2009. Däribland brandattentatet mot Café Vasa i Göteborg 2006. 

Nätverket låg under tidiga 2000-talet i konflikt med den så kallade Naserligan, eller Albanligan. Bland annat besköt ligorna varandra vid Näsets badplats i Göteborg 2001.

Västarna som männen greps i bär samma logga som Original Gangsters, men med tillägget MC och 1%, vilket refererar till den så kallade enprocentsmiljön som mc-klubbar som Hells Angels och Bandidos tillhör.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!