Två lastbilar i krock på E6-bro – ena föraren smet

Publicerad

Två lastbilar har kolliderat på Uddevallabron längs E6, uppger polisen.

Enligt flera samtal ska en av lastbilarna ha tappat delar av sin last, som nu ligger på körbanan.

Skadeläget är oklart.

En av förarna körde vidare efter olyckan och är nu misstänkt för smitning från olycksplatsen.

Larmet om trafikolyckan kom till polisen 17.22, mitt i rusningstid, på tidiga tisdagskvällen. Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen.

– Vi har en bit kvar, men vi kan räkna med totalstopp på vägen med tanke på den information som gått ut, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst.

Senare berättar Lippens att det blev stora skador på den påkörda lastbilen – och att den andra lastbilsföraren smet från olycksplatsen.

– Det var bara en lastbil där när vi kom till platsen. Föraren av den andra lastbilen körde vidare söderut.

Misstänkt för smitning

Spanar ni efter den andra lastbilen?

– Nej, inte längre för föraren har gett sig tillkänna. Han har stannat sin lastbil några mil söderut från olycksplatsen. Vi har hört honom eller så gör vi det inom kort.

Är han misstänkt för brott?

– Ja, det är han. Smitning från olycksplats handlar det absolut om. Man kan inte köra vidare efter en olycka utan att stanna och ta reda på hur det gått för personen eller personerna i den andra bilen, säger Hans Lippens.

Klockan 18.30 meddelar polisen att motorvägen åter är helt öppen för trafik igen förbi olycksplatsen.

Erik Göthlin
Erik Göthlin
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER