Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Trafikkaoset i halkan – tre lastbilar krockade

Foto: Carl Carlert

Tre lastbilar krockade på torsdagskvällen på riksväg 40 i Bollebygd.

Olyckan har orsakat kilometerlånga köer och flera har suttit fast i sina bilar i flera timmar.

– Det är väldigt halt på platsen, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr. 

Larmet inkom vid 17.24 på torsdagen och räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen.

– Det är två personer förda till sjukhus där, med lindrigare skador enligt uppgift, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr. 

Initiala uppgifter gjorde gällande att det handlade om två fordon, men enligt polisen är det tre lastbilar inblandade. Två har hamnat i diket och en tredje har kört in i mitträcket, och det ska vara ”mycket halt” på platsen.

Ett släp blockerar vägen fullständigt i östergående riktning, och enligt Trafikverket dirigeras trafiken om via gamla väg 40. Ändå råder mycket stor trafikpåverkan.

Uppgifterna från platsen är röriga, säger Fredrik Svedemyr. En person som GT pratat med har suttit fast i bilkö i drygt två timmar och tror sig vara kilometer från olycksplatsen. Bilar har börjat vända, men kör i samma körbana som mötande trafik.

– Vi har lämnat där så det är polisen som ansvarar för bärgningen av det släpet som ligger över vägen fortfarande, säger Fredrik Lovén på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund. 

Vid 22-tiden pågår bärgningsarbetet fortfarande, och förväntas göra det i flera timmar till. 

– Det är bärgningen som tar tid. Det är tre ekipage men framför allt ett släp som ligger över hela vägbanan, man kommer eventuellt behöva klippa loss en del av mitträcket för att komma åt och bärga, säger Fredrik Svedemyr.

Köerna är fortsatt långa och polisen finns kvar vid olycksplatsen.