Nu har två personer frihetsberövats misstänkta för inblandning i mordet Foto: DAVID HÅRSETH
Nu har två personer frihetsberövats misstänkta för inblandning i mordet Foto: DAVID HÅRSETH

Uppgifter: Hells Angels- medlemmen var fredlös

Publicerad

En Hells Angels-medlem hittades död vid mc-gängets näste i Karlstad.

Nu har två personer med kopplingar till Hells Angels anhållits misstänkta för mordet, uppger polisen.

Enligt uppgifter till NWT ska medlemmen ha setts som "out", fredlös, av mc-gänget.

Polisen i Värmland kan ha gjort ett stort genombrott i sin mördarjakt. 

På tisdagskvällen för en vecka sedan hittades en man som var medlem i Hells Angels död vid lokalen där mc-gänget håller till på Hedvägen på Sjöstad i Karlstad.

Ett par var ute på promenad när de gjorde de den hemska upptäckten vid halv sju-tiden på kvällen:

– De skrek att "de slår ihjäl en kille där ute". De vågade inte gå ut, utan gick in i vår barack och tog skydd där inne, har Sören Bergkvist, som arbetar i närheten, tidigare berättat.

Mannen hittades livlös

Offret hittades livlös av en hundpatrull i ett hörn på gårdsplanen och genomförde då återupplivningsförsök.

Hells Angels-nästet där mannen hittades död.Foto: David Hårseth

Men mannens liv gick inte att rädda och det hela rubricerades som mord. Efter det har polisen varit förtegen med vad det är som pågår i utredningen.

– Utredningen är klassisk i den bemärkelsen. Det handlar om ett allvarligt brott. Vem har gjort det, varför och motivet, det är sån information som vi försöker säkerställa, har Stefan Wickberg, polisens presstalesperson, sagt.

Två personer frihetsberövade

Men på tisdagsförmiddagen uppgav polisen att två personer blivit anhållna för mordet, vilket Nya Wermlands-Tidningen var först med att rapportera om. 

"Vi kan också bekräfta att de har koppling till HA, men polisen väljer att inte ge några närmare uppgifter om deras positioner i klubben", skriver polisen på sin hemsida.

Båda två är misstänkta för mord, uppger polisens presstalesman Stefan Wickberg.

– Jag har inga uppgifter om de är skäligen eller på sannolika skäl misstänkta, säger han.

En av personerna greps under måndagen, den andre under tisdagen. Enligt polisen greps båda personerna i Karlstad. Hur gripandet gick till är dock oklart.

– Det vet jag inte, säger Wickberg.

Polisen vill inte heller gå ut med de anhållnas inställning till brottsmisstanken. Lennart Lefverström företräder en av de misstänkta.

– Det har varit ett förhör och det är yppandeförbud. Jag får tala om att han är misstänkt för mord och att han förnekar gärningen. Det är vad jag får säga, säger Lefverström.

GT har inte lyckats nå den andre misstänkte personens försvarsadvokat.

Uppgifter: Var fredlös

Enligt uppgifter till NWT ansågs offret vara "out", fredlös av mc-gänget. 

Orsakerna till det kan vara flera, men det kan handla om exempelvis pengar, skulder eller mer personliga orsaker enligt Sven Lindgren, polisens expert på kriminella mc-gäng i region Väst. Han uttalar sig i generella termer och inte det specifika fallet:

– Men det rör sig alltid om något som klubben anser att du inte har uppfyllt, säger Lindgren till tidningen.

LÄS MER: Hells Angels-man hittad död vid mc-gängets lokal

 

Emma Svedberg, dagjouråklagare på åklagarmyndigheten i Karlstad, vill inte uttala sig.

– Jag kan inte svara på några frågor som det ser ut i nuläget. Jag kan varken bekräfta eller dementera den frågan, säger hon.

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER