Enligt polisen är det explosiva ämnen det rör sig om,Enligt polisen är det explosiva ämnen det rör sig om,
Enligt polisen är det explosiva ämnen det rör sig om,
Explosionen på balkongen i Angered rubriceras som försök till mord eller dråp.Explosionen på balkongen i Angered rubriceras som försök till mord eller dråp.
Explosionen på balkongen i Angered rubriceras som försök till mord eller dråp.

Två explosioner – kan vara mordförsök

Publicerad

Under natten mot fredag larmade flera människor om en explosion i Örgryte.

Nio minuter senare small det på en balkong i Angered.

Båda händelserna rubriceras som försök till mord eller dråp.

– Vi jobbar utifrån att det hänger ihop, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Det var klockan 02.33 under natten mot fredag som polisen fick in de första samtalen från flera oroliga inringare.

– Det är inringare i ett bostadsområde i Överås som har hört en smäll och efter det har de ringt polisen, säger Fredrik Wigell, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Polisen hittade platsen för explosionen, som skedde inne i ett flerfamiljshus. I den attackerade lägenheten fanns en man i 35-årsåldern som sedan tidigare är känd av polisen, enligt polisens hemsida.

– Det finns skada på fastigheten, men det är inga personer som är skadade. Jag kan inte svara på hur omfattande de är, sa Fredrik Wigell tidigt under morgonen.

"Balkongen är demolerad"

Kort därefter small det igen i Göteborg.

Bara nio minuter senare, 02.42, exploderade det på en balkong i Angered.

– Det är någonting okänt som exploderat på balkongen. Den är demolerad och flera rutor har gått sönder. I lägenheter fanns det personer, men ingen har skadats, säger Ulla Brehm.

I den andra bostaden befann sig ett par. Både mannen och kvinnan är sedan tidigare kända av polisen.

Man vet inte om det finns någon hotbild mot någon av personerna i lägenheterna. Händelserna rubriceras var och en för sig som mord- alternativt dråpförsök.

Explosiva ämnen

– Vi har spärrat av och teknikerna ska göra sin bedömning. Vi vet inte hur det har gått till ännu. Men det är någon som orsakat skadan, det finns ingen naturlig förklaring till det här, säger Ulla Brehm, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Enligt Ulla Brehm är det explosiva ämnen det rör sig om. Polisen utreder om händelserna har ett samband med varandra.

– Det är för tidigt att säga, säger Ulla Brehm.

Också explosionen på balkongen i Angered rubriceras som försök till mord eller dråp.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson
Daniel Olsson
Daniel Olsson
Gustav Sandström
Gustav Sandström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER