Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två döda i svår
krock på E20

Frontalkrocken på E20 blev våldsam.
Foto: Alex Ljungdahl

VÅRGÅRDA. Två personer har avlidit och ett barn i sexårsåldern svävar mellan liv och död efter en frontalkrock på E20 mellan en personbil och en lastbil. Olyckan inträffade mellan Vårgårda och Alingsås.

- De omkomna är en man och en kvinna som satt i personbilen, säger Kent Järnström, räddningschef på räddningstjänsten i Alingsås.

De båda fordonen kolliderade på E20 i höjd med Horla mellan Vårgårda och Alingsås vid 12-tiden på måndagen. Polis, ambulans, ambulanshelikopter och räddningstjänst larmades till platsen.

Två personer har omkommit, en man och en kvinna.

Livshotande skador

Enligt räddningschefen i Alingsås svävar pojken, som är i sex sju års åldern mellan liv och död.

– Han har livshotande skador, säger räddningschef Kent Järnström, vid räddningstjänsten i Alingsås.

Några personer ska enligt uppgift från platsen ha lyckats ta sig ur bilen på egen hand medan andra satt fastklämda. Sammanlagt fördes fem personer till sjukhus.

- Det rör sig ju om en frontalkrock mellan en personbil och en lastbil och då blir det allvarliga skador. Flera satt även fastklämda, säger Ulla Brehm.

Två av de skadade vårdades på måndagseftermiddagen på Alingsås lasarett med medelsvåra skador.

Vägen avspärrad

Enligt de första uppgifterna ska dock lastbilschauffören ha klarat sig utan fysiska skador. Vägen spärrades av helt och trafiken fick ledas om. Först klockan 14.00 släpptes trafiken på i båda riktningar igen.

Så sent som i går dog två personer till följd av en svår olycka på E20. Tycker du att man ska bygga ut E20?