Foto: Läsarbild
 Foto: Läsarbild

Två döda efter brand i Skara under natten

Publicerad

Två personer påträffades döda i morse i den villa som brann i natt i Skara. Orsaken till branen är ännu oklar men händelsen utreds som mordbrand.

Larmet kom klockan 2.25 på söndagsmorgonen, och då var det grannen som slog larm.

Huset är en fristående villa. Hur branden började är inte klart ännu. Skara och Götene brandkårer jobbade med släckningen under hela natten till söndag.

Under morgonen har två personer påträffats döda. Enligt räddningstjänsten så finns det inga tecken på att det fanns fler personer i huset.

– Villan var övertänd när polisen och räddningstjänsten kom, säger Anki Larsson, biträdande länsvakthavande befäl i Västra Götaland.

Kvinnan och mannen som hittats avlidna är i 70- respektive 80-årsåldern.
– Det är inte bekräftat att det är de boende på adressen, men mycket talar för det, säger Ulla Brehm, presstalesman vid polisen i Västra Götaland, till TT.
Händelsen utreds som mordbrand.
– Det är för tidigt att säga varför det börjat brinna. Det har varit en ordentlig brand.
Räddningstjänst och polis är fortfarande på plats.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER