De två kvinnorna åkte i vattenrutschkanan som vid tillfället inte hade något vatten. Båda kvinnorna slog fötterna rakt in i väggen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Ove Hermansson
De två kvinnorna åkte i vattenrutschkanan som vid tillfället inte hade något vatten. Båda kvinnorna slog fötterna rakt in i väggen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Ove Hermansson

Två bröt fötterna - åkte avstängd vattenrutschkana

Publicerad
Uppdaterad
Vara kommuns personalfest gick vilt till.
Två kvinnor skadades när de skulle åka vattenrutschkana. Anledningen: vattenrutschkanan var tömd på vatten.
- Jag tror det var en fråga om missbedömning, säger Sefik Ahmetbasic som var med och arrangerade festen.
Vara kommun bjöd in de kommunanställda till en personalfest på badet i Vara.
Efter middagen skulle det bli dans - men då ville två kvinnor ta en tur ner för vattenrutschkanan i badet.

Bröt foten

Vad de inte uppmärksammade var att vattnet var avstängt - och båda slog fötterna rakt in i en vägg.
- Man hörde hur det small till ordentligt, säger Ove Hermansson, som jobbar på badet.
De båda kvinnorna hade forcerat en stor kedja med en skylt där det stod "avstängd" för att komma upp i den höga vattenrutschkanan
- De trodde väl inte att det skulle bli sådan fart. Men det hade regnat och det gav väl en extra skjuts, säger Sefik Ahmetbasic.
Den ena bröt foten och den andra skadade smalbenet. Båda är nu sjukskrivna.
- De var ångerfulla och tyckte väl att de hade gjort något de inte borde ha gjort, säger Sefik Ahmetbasic.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER