Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två bilar i krock på bro – E6 stängdes av

Båda bilarna fick klippas upp Foto: Linus Olsson

Två bilar  var inblandade i en kraftig krock på E6, Nordreälvsbron, i Kungälv på torsdagsmorgonen.

– Minst en person sitter kvar i en av bilarna, förklarade Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region väst tidigt på morgonen.

Trafiken stängdes av och långa köer uppstod – två bilar fick kllippas upp. 

Larm om olyckan kom strax före klockan halv åtta på torsdagsmorgonen. Två bilar hade krockat på E6, på Nordreälvsbron, i Kungälv i riktning norrut mot Tjörn.

– De verkar ha kört in i mittenräcket som är en betongbarriär. Den ena bilen har tappat ett däck, säger Jack Söderberg, produktionsledare vid SOS Alarm.

Bilarna var kraftigt demolerade efter kraschen och två ambulanser kallades till platsen. Personerna i bilarna skulle enligt SOS Alarm tas ut med så kallat säkert uttag. 

Ett säkert uttag betyder att räddningstjänsten fick klippa upp bilarna för att få ut personerna inuti, en av de inblandade satt under en tid fast i det demolerade fordonet. 

En person till sjukhus

Denna person har förts till sjukhus med okända skador.

– Personen var talbar, men jag kan inte säga något om skadorna. Bilen var ganska rejält tillknycklad, och även den andra bilen hade mycket plåtskador, säger Kristoffer Gottlieb, insatsledare vid Bohus Ale räddningstjänstförbund.

Det var under morgongen totalstopp i trafiken i norrgående riktning och en fil var öppen i södergående riktning mot Göteborg. Långa stillastående köer bildades. Avspärrningarna beräknades vara kvar till omkring halv nio, men köerna ringlade långa även senare i och med det tidigare totalstoppet. 

Det är oklart hur skadad den person som förts till sjukhus är. 

 

Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!