Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två bilar i krock - en person till sjukhus

Två personbilar har krockat i Lundby i Göteborg tidigt på måndagen.

En bil har blivit påkörd bakifrån, uppger SOS Alarm.

– Taket på bilen klipps upp för att få ut personen, säger Anders Ternevi, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Larm om en trafikolycka vid Vädermotet i Lundby i Göteborg kom till räddningstjänsten klockan 06.47 på måndagsmorgonen.

Två enheter från räddningstjänsten och två ambulanser kallades till platsen. Olyckan inträffade i riktning mot centrala Göteborg.

Bil påkörd bakifrån

Enligt SOS Alarm är det en personbil som blivit påkörd bakifrån av en annan bil.

– Ambulanspersonal har beslutat att en person behöver tas ut ur bilen på ett säkert sätt. Vi håller nu på att klippa upp taket på bilen, säger Anders Ternevi, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Stora trafikstörningar

Olyckan orsakade störningar i morgontrafiken. Det var långa köer på platsen. Räddningstjänsten uppgav att man är på plats och dirigerar om trafiken.

Vid halv åtta-tiden meddelade SOS Alarm att en person har förts till sjukhus med ambulans.

Några timmar senare uppger SOS Alarm att händelsen är överspelad.

– Vi har varit klara sedan tjugo i åtta, så det är några timmar sedan. Trafikläget är som vanligt nu. Vi var där och hjälpte till lite och dirigerade trafiken, men sedan lämnade vi platsen, säger Lars Jostelius, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Skadeläget är oklart.


GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android