Två bilar i krock – stora trafikstörningar

Publicerad

Två bilar har krockat på riksväg 49 mellan Skövde och Tibro.

En person fick föras till sjukhus och stora trafikstörningar uppstod i morgontrafiken.

Vägen stängdes av helt under räddningsarbetet.

Larm om en krock mellan två bilar på riksväg 49 mellan Skövde och Tibro kom 06.43 på onsdagsmorgonen. Olyckan ska ha inträffat vid Igelstorp i riktning mot Tibro.

Enligt räddningstjänsten har den ena bilen kört på den andra bakifrån. Båda förarna ska ha varit ute ur bilarna när räddningstjänsten kom till platsen. Det är oklart om det är fler inblandade i olyckan.

– Olyckan ställer till det i morgontrafiken. Vägen har stängts av och det uppstår köer, uppger Tomas Lindström, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Skaraborg.

En person till sjukhus

Enligt polisen har en man i 20-årsåldern fått föras med ambulans till sjukhus med lindriga skador.

– Vägen är fortsatt delvis avstängd, men ett körfält har öppnats för trafik, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i region väst, strax före halv åtta på onsdagsmorgonen.

En stund senare rapporterar räddningstjänsten att båda bilarna har bärgats och att trafiken flyter på igen som vanligt.

 

Läs GT:s nyheter i vår app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER