Frontalkrock – fyra personer till sjukhus

Publicerad

Två personbilar har frontalkrockat på länsväg 680, norr om Ljungskile.

– Fyra personer kommer att föras till sjukhus, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.

Skadeläget är oklart.

Larmet ringdes in klockan 17.29 på torsdagseftermiddagen.

Två bilar hade då frontalkrockat på länsväg 680, som löper parallellt med E6, norr om Ljungskile.

Räddningstjänsten, ambulans och polis har ryckt ut.

SOS Alarm meddelar att de har sex ambulansenheter på plats.

– Vi är på väg fram till platsen, säger Tommy Nyman, strax innan klockan 18.

Fyra personer till sjukhus

Omständigheterna kring olyckan, liksom skadeläget för de inblandade, var vid samma tidpunkt oklara.

– Fyra personer kommer att föras till sjukhus, de ska alla vara vakna och talbara. Det verkar vara rygg- och nackskador.

Vägen var under en dryg timme helt avstängd i båda körriktningar. Efter bärgning av de inblandade bilarna och rengöring av vägbanan, kunde vägen åter öppnas för trafik omkring klockan 19.

Jens Andersson
Jens Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER