Krock på E20 – bilist fick stark sol i ögonen

Publicerad

Två bilar krockade på E20 i Vårgårda på tisdagsmorgonen och en kvinna fick föras till sjukhus.

Orsaken till olyckan: Hon fick solen i ögonen när hon skulle göra en U-sväng.

Larm om en olycka på E20 i Vårgårda kom strax före klockan 07 på tisdagsmorgonen. Två personbilar krockade i norrgående riktning. 

Räddningstjänst och två ambulanser kallades till platsen. Även ambulanshelikopter uppgavs vara framme vid 07.10-tiden. 

Vägen stängdes av i båda riktningarna norr om Alingsås. Den öppnades senare.

– En person ska vara ute ur en av bilarna och en sitter kvar i den andra bilen, sa Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.

En person fastklämd

Räddningstjänsten konstaterade att en person satt fastklämd i den ena bilen.

– Räddningstjänsten håller på att ta ut personen, förklarade Anders Dahn, stabschef vid Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbund.

Först uppgavs det att båda förarna förts till sjukhus, men senare visade sig att det handlade om en. Hon skulle, skriver polisen på sin hemsida, göra en U-sväng och fick då solen i ögonen. Kvinnan såg därför inte bilen som låg bakom, som körde in i sidan på henne.

Kvinnan fick smärtor i benen och nacken.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER