Två bilar i krock på E18 – färdades i fel riktning

Publicerad

KARLSTAD. Tre bilar är inblandade i en frontalkrock på E18 i Karlstad.

– Det är totalstopp på platsen, uppger vakthavande befäl Morgan Connedal.

En bil ska ha färdats i fel riktning när den krockade med en annan bil.

Tre bilar är inblandade i en frontalkrock på E18 i höjd med Bergvik, utanför Karlstad.

Olyckan skedde genom att en av bilarna körde in i fel körfält, och började köra mot körriktningen, för att sedan krocka med de två andra bilarna. Samma förare orsakade också att ytterligare en annan bil någon kilometer därifrån tvingades köra in i ett vägräcke.

– Föraren är nu gripen för drograttfylla. Det kan också röra sig om fler brott, men det får vi återkomma till senare, säger Morgan Conneldal.

Patrull finns på plats, men det finns ännu inga uppgifter om skadeläget.

– Det finns skadade personer, men jag har ingen uppfattning om hur allvarligt det är än, säger Morgan Connedal.

Artikeln uppdateras

Rebecca Hagnestad

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER