Två personbilar krockade vid Kållandsö norr om Lidköping. Foto: Christian Svensson
Två personbilar krockade vid Kållandsö norr om Lidköping. Foto: Christian Svensson

Två bilar i frontalkrock – två till sjukhus

Publicerad

Två personbilar har krockat med varandra vid Kållandsö norr om Lidköping.

– Det handlar om en frontalkrock och två personer ska ha klagat över smärtor i bland annat nacken, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Larmet om olyckan kom in till SOS Alarm vid 10.47 på måndagsförmiddagen.

De två personbilarna har frontalkrockat med varandra längs länsväg 2578 på Kållandsö norr om Lidköping.

– Jag vet inget mer om skadeläget än att det initialt ska ha varit en skadad person i varje bil och att de ska ha klagat över smärtor i bland annat nacken, säger Göran Carlbom.

Flera ambulanser har larmades till olycksplatsen tillsammans med polis och räddningstjänsten.

Enligt vittnen från platsen ska olyckan ha skapat långa köer längs väg 2578 där det blev totalt stopp i samband med räddningsarbetet.

Enligt SOS Alarm har två personer som skadades i den kraftiga frontalkrocken körts i ambulans till sjukhuset i Lidköping.

Skulle göra en vänstersväng

Magnus Areflykt, insatsledare vid räddningstjänsten i Västra Skaraborg, berättar att olyckan inträffade när en av personbilarna skulle göra en vänstersväng.

– Bilen ska göra en vänstersväng och frontalkrockar då med den andra bilen, säger Magnus Areflykt.

Räddningsarbetet pågick i närmare en timme efter frontalkrocken.

– Det blev långa köer längs vägen och det var även lite oljeläckage och annat som gjorde att det tog lite tid att få städat undan på vägen, säger Magnus Areflykt.

Personerna som skadades var redan lastade i ambulans när räddningstjänsten kom till platsen.

– Jag såg aldrig de skadade och vågar inte säga något om deras skadeläge, säger Magnus Areflykt.

 

Följ GT på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER