En person allvarligt skadad i frontalkrock

Publicerad
Uppdaterad

Två personbilar var under torsdagskvällen inblandade i en frontalkrock på E45 i Karlstad kommun. Enligt räddningstjänsten var en person fastklämd i en av bilarna.

– Vi klipper loss den personen nu, säger Ola Åkesson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Karlstad.

Personen ska vara allvarligt skadad, enligt polisen.

Larmet om olyckan kom in till SOS Alarm vid klockan 22.42 på torsdagskvällen. Två bilar hade då kolliderat i en frontalkrock. 

Räddningstjänst, polis och fyra ambulanser larmades till platsen, uppger SOS Alarm.

– En person är kvar i ett av fordonen. Vi håller på att klippa loss för att få ut föraren, säger Ola Åkesson.

Två till sjukhus med ambulans

Personen som färdades i den andra bilen ska ha varit ute när räddningstjänsten kom fram. Enligt räddningstjänsten ska personen ha fått lindrigare skador.

– Det är en annan bilist som har kommit dit strax efter olyckan och larmat, säger Ola Åkesson.

Två personer har förts till sjukhus med ambulans. Enligt polisen ska en person som varit inblandad i olyckan vara allvarligt skadad.

Mycket halt på platsen

Vid 23.30-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen och arbetade med att få undan bilarna. 

– Det ska vara mycket halt på platsen, säger Ola Åkesson.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER