Två båtar i krock – sju personer föll i vattnet

Publicerad

Två båtar har kolliderat under en bro i Hönö, Öckerö kommun.

Sju personer, varav två barn, hamnade i vattnet efter krocken.

Två personer har skadats.

– Vi misstänker att den större båten har kört för fort, säger Christer Fuxborg vid polisen.

Flera personer ska ha hamnat i vattnet efter en båtkollision. Larmet kom in till polisen klockan 11.37 på lördagsförmiddagen.

– Det är två båtar som har kolliderat på något sätt. Det är personer i vattnet. Polis, kustbevakning, ambulans och räddningstjänst är på väg, säger Christer Fuxborg.

Flera chockade

Enligt Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral så ska det ha varit sju personer som hamnade i vattnet efter kollisionen. Två av personerna ska ha varit barn.

Ambulans är på plats och flera av de inblandade uppges vara chockade. Polisen fick ta sig ut till ön med hjälp av färja.

– Det jag har är att två vuxna personer ska vara lindrigt skadade, säger Christer Fuxborg.

"Har kört för fort"

Ett vittne har beskrivit händelseförloppet för polisen. Enligt vittnet ska en större båt kört på en mindre båt med sju personer ombord. Samtliga personer i den lilla båten ska då ha hamnat i vattnet.

– Vi misstänker att den större båten har kört för fort, säger Fuxborg.

Båda båtarna ska ha blivit kvar vid olycksplatsen och kommer att bärgas.

– De kommer att gå på släp till respektive hemmahamn.

Polisen har hållit förhör på platsen och lämnat över ärendet till sjöpolisen. Det är i nuläget oklart om någon misstänks för brott.

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER