Två barn till sjukhus efter olycka

Publicerad

En personbil har voltat av vägen och landat på en åker utanför Strömstad.

En vuxen och två små barn har körts till sjukhus efter olyckan.

– Den har voltat framlänges, säger insatsledaren Tony Åsberg från räddningstjänsten.

Vid fem-tiden på måndagseftermiddagen körde en personbil av vägen i höjd med Kville utanför Strömstad.

Enligt räddningstjänsten har bilen kört av vägen och kört på en kulvert i ett dike och voltat framåt.

– Den har voltat framlänges så att säga och ställt sig på alla fyra hjulen igen. Det har varit en liten lufttur, säger Tony Åsberg, insatsledare vid räddningstjänsten i Tanum.

I bilen åkte två små barn, yngre än sex år, tillsammans med en vuxen.

Enligt räddningstjänsten kunde personerna ta sig ur bilen själva.

– De var ute när vi kom till platsen, men har körts till lasarett. Jag tror inte att det ska vara så allvarigt, men jag vågar inte säga något säkert, säger Tony Åsberg.

Mattis Wikström
Mattis Wikström
Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER