Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två anmälda våldtäkter i Jönköpingsområdet

Två våldtäktsfall rapporterades i Jönköpingsområdet under lördagskvällen.

En gärningsman greps i anslutning till brottsplatsen i ett av fallen.

Larmet om en våldtäkt i Jönköping kom in till polisen vid 22.30-tiden på lördagskvällen. Där rapporteras en kvinna i 50-årsåldern ha blivit våldtagen av två män.

– Utredningsläget rätt okej, vi har uppgifter som är intressanta. Ingen är frihetsberövad, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson om fallet.

Kvinnan har varit på sjukhus för kontroll, polisen kan ännu inte säga om det rör sig om en fullbordad våldtäkt.

Enligt anmälan ska den misstänkta våldtäkten skett vid 21-tiden på lördagen och det ska ha varit en vän till kvinnan som polisanmält händelsen.

– De bor i närheten av varandra alla tre. Det är den kopplingen mellan dem som finns, säger Thomas Agnevik, till Jnytt.

En gripen

Även i Tranås inkom larm om en våldtäkt mot en 22-årig kvinna vid midnatt. Gärningsmannen, som är i 40-årsåldern, kunde gripas i anslutning till platsen. Också denna kvinna har varit på sjukhus för kontroll.

Det är oklart om våldtäkten ska ha sett inomhus eller utomhus men en misstänkt gärningsman greps av polisen.

– Han greps i närheten av brottsplatsen. Den drabbade tjejen tog själv kontakt med en polispatrull på platsen så därför gick det snabbt, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Mannen sitter nu anhållen misstänkt för våldtäkt.