Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-profilen Kajsa: Så blir du en dokusåpakändis

Kajsa Mellgren från Varberg arbetar som castingchef.
Foto: Privat
Kajsa Mellgren har varit med och castat inför Big Brother.
Foto: JAKOB DAHLSTRÖM / TV4/C MORE

Tv-profilen Kajsa Mellgren från Varberg arbetar som castingchef för ett flertal kända tv-produktioner. 

Hon har exempelvis castat ”Big brother” och ”Lyxfällan”.

Nu delar hon med sig av några tips om hur man kan bli uttagen till programmen.

– Det handlar framför allt om att vara sig själv och inte skriva att man är världens roligaste person om det inte är så, säger Kajsa Mellgren.

Kajsa Mellgren, 47, från Varberg arbetar som castingchef sedan tio år tillbaka. På 1990-talet dansade hon själv i musikvideor, släppte musik och var programledare.

De senaste åren har hon varit med och castat en rad olika tv-program, bland annat ”Big brother”, ”Sveriges starkaste familj”, ”Ensam mamma söker” och ”Lyxfällan”, vilket P4 Halland tidigare rapporterat om.

– Det roligaste är att man träffar så fantastiskt många olika och roliga människor. Det bästa tv-programmet att jobba för är nog Big Brother, där får man jobba med människor i alla olika åldrar och med olika personligheter, säger Kajsa Mellgren.

Utöka sina sociala kanaler

En av den vanligaste anledningen till att människor söker sig till dokusåpor är enligt Kajsa för att utöka sina sociala kanaler. 

– Det är svårt att hitta karaktärer till tv-program där man inte får någonting för att vara med i. Men är det ett program där man blir försäkrad om tv-tid eller får fler följare på Instagram så tackar nog många ja.

En annan anledning kan också vara att deltagarna tävlar om vinstpengar eller andra priser. 

Ökat intresse för dokusåpor

Antalet ansökningar varierar lite beroende på vad det är för typ av program – men Kajsa ser att det finns ett ökat intresse för medverkan i dokusåpor.

– När exempelvis ”Big brother” hade tagit en paus och kom tillbaka såg man en extrem ökning i ansökningarna. Det var flera tusen fler än vad vi brukade ha förr. 

Hon fortsätter: 

– Det är alltid många fler tjejer som söker in till dokusåpor och andra tv-program och det är nog för att tjejer är modigare än killar när det handlar om att våga söka in. 

Kajsas tips: ”Ser gärna ett videoklipp”

För att söka in till en dokusåpa ska man första fylla i ett långt frågeformulär med personliga frågor och berätta varför man söker in till programmet.

Kajsa delar med sig av några tips att tänka på innan.

– Det handlar framför allt om att vara sig själv och inte skriva att man är världens roligaste person om det inte är så. Vi ser gärna ett videoklipp i ansökan också eftersom det säger mycket om vem man är och hur man kan föra sig.

Enligt Kajsa handlar det om att hitta personer med starka energier och personligheter – att vara udda och sticka ut är bara positivt. 

– Vi letar oftast efter olika typer av karaktärer som på något sätt kan samspela. I ”Big brother” vill man kanske se en person som har studerat länge och har mycket åsikter eller en kvinna som har fem barn eller liknande.