Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tung musikprofil våldtäktsanmäld

Den tunga musikprofilen har anmälts för våldtäkt, enligt GP.Foto: SHUTTERSTOCK
Den tunga musikprofilen i Göteborg blev nyligen avstängd från sin arbetsplats efter anklagelser om sexuella trakasserier.Foto: FREDRIK SANDBERG

Den tunga musikprofilen i Göteborg blev nyligen avstängd från sin nuvarande arbetsplats efter anklagelser om sexuella trakasserier.

Nu har han polisanmälts för våldtäkt på en tidigare arbetsplats, skriver Göteborgs-Posten.

 

Det var för drygt två veckor sedan som musikprofilen i Göteborg stängdes av från sin nuvarande arbetsplats efter anklagelser om sexuella trakasserier.

En kollega till mannen sade att man agerade på rykten som uppstått kring honom och att man tillsatt en egen utredning där en advokat skulle gå igenom uppgifterna.

Nu skriver Göteborgs-Posten att mannen har polisanmälts för våldtäkt. Det handlar om tre våldtäkter och sexuella ofredanden som ska ha skett under en period av flera år på en tidigare arbetsplats. Det ska ha inträffat för många år sedan.

Musikprofil anmäld för våldtäkt

Musikprofilen ska ha i början ha kommenterat offrets utseende.

– Sedan fortsatte det med att han gång på gång skickade i väg min vän på ärenden, stängde in mig och honom på hans kontor och sa att han ville ligga med mig. Han tryckte även upp mig mot väggen och kysste mig, säger offret till tidningen.

Och de sexuella trakasserierna ska alltså ha blivit värre och värre och sedan ska en fullbordad våldtäkt ha skett, enligt vad offret själv berättar för tidningen.

Mannens kollega sade så här till GT i samband med att musikprofilen hade stängts av från sin nuvarande arbetsplats:

Musikbranschen synas

– Nu ska det ha sin riktiga gång och sedan får tiden utvisa allt det här. Jag tror att när alla kommer ut på andra sidan, så att säga, så har vi en bransch och ett samhälle som genomgått en grym förändring som är skitbra, sa kollegan och hänvisade till att musikbranschen nu synas i svallvågorna av Metoo-kampanjen.

1993 kvinnor i musikbranschen finns med på uppropet under hasthtaggen #närmusikentystnar.

 

LÄS OCKSÅ: Musikprofil anklagas för sexuella trakasserier