HÄR KOMMER TROMBEN. Några ögonblick senare slog den till mot campingen. Foto: Niklas Henrikczon
HÄR KOMMER TROMBEN. Några ögonblick senare slog den till mot campingen. Foto: Niklas Henrikczon

Tromben slog till - igen

Publicerad
Uppdaterad
OLOFSBO. Tromben kom från ingenstans och på bara några sekunder förvandlade den campingen till en flygande cirkus.
- Jag såg vår husvagn göra flera piruetter två meter upp i luften, säger Marike Johansson, campingvärd.
Campingplatsen i Olofsbo norr om Falkenberg verkar ligga i en trombernas Bermudatriangel. 2003 såg det ut som en jättebulldozer hade kört rakt genom sommaridyllen.
I lördags slog en tromb till igen.
Ullis Rosenqvist, 34 och Håkan Helgesson, 38 hade kommit till campingen samma kväll och åt sin första familjemiddag i det nyinköpta förtältet.
- Vi hade precis ropat in barnen, 4 och 6 år gamla, som sprang nakna ute i regnet som de älskar att göra. Nån frågade om tältet skulle klara blåsten. Jajamän sa jag, men sen sa det bara pang och så var förtältet plötsligt borta, vi trycktes mot bordet och mat och stolar flög i väg. TROMBKAOS. En husvagn slängdes två meter upp i luften. Foto: Niklas Henrikczon

Familjen chockades

Ingen kom till skada, men familjen chockades och Ullis är glad att hon såg till att barnen kom i tid till middagen.
- Om de hade sprungit där ute...de hade väl flugit i väg. En tung drickaback flög långt bort och den väger som min flicka, säger hon.
En bit därifrån hade Marike Johansson just sett campingens egen husvagn göra flera piruetter två meter över marken.
- Den var tom som tur var. Det gick så snabbt allting, jag hann knappt blir rädd.
Inte Ewa Bergmann, 51, heller.
Hon och maken Joel satt och löste korsord i husvagnen när hon hörde en vas trilla omkull.

Blodet sprutade

- Jag hann bara öppna dörren och se tromben komma innan en stol flög rätt i huvudet på mig. Jag skrek och blodet sprutade men jag märkte inte att jag blödde först, sen kom chocken och gråten, säger hon.
Hennes skada, ett fem centimeter långt jack i pannan, var lyckligtvis den allvarligaste. 12 förtält blåste bort - tomma.
Men efter två stora tromber börjar camparna i Olofsbo misströsta.
- Det kunde gått mycket värre. Vad händer nästa gång? säger en av dem.
Nisse Wadström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER