Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trollkarlen om sin magiska föreställning

Trollerikonstnären och komikern Stefan Odelberg laddar inför hösten föreställningar där han möter kända personer, som Thomas Di Leva och Sanna Nielsen. Foto: Robin Aron
Astronauten Christer Fuglesang dyker upp på Rondos scen. En fejkad raketuppskjutning till tonerna av David Bowie utlovas. Foto: Sven Lindwall

Det har varit mycket nu för komikern och trollkarlen Stefan Odelberg från Göteborg.

Bröllop i augusti, bröllopsresa till Peru och USA och nu är det dags för pratshow på Rondo.

– Det kommer att bli en rolig grej, säger han, inför mötet mellan rymdfantasterna Thomas Di Leva och Christer Fuglesang.

Fakta

Namn: Stefan Odelberg.

Ålder: 41 år.

Familj: Frun Berna Odelberg.

Äter helst: Efter resan till Sydamerika blir det numera peruansk mat.

Lyssnar helst på: Sanna Nielsen.

Smultronställe i Göteborg: Tidigare var det Masthugget men efter att frun Berna tog med honom till Slottsberget så är det det som gäller.

Det är tredje säsongen som Stefan Odelberg kör sina pratshower på Rondo i Göteborg. I år har han lyckats locka dit Robert och Maria Wells, Sanna Nielsen, Per Andersson och Annika Andersson och till sist alltså Thomas Di Leva och Christer Fuglesang.

I premiären är det Robert och Maria Wells som Stefan Odelberg ska grilla och göra hemliga trick med. Varje föreställning varvas med intervjuer, musik och trolleri.

Blandar högt och lågt

– Robert är så känd sen tidigare så nu ska jag fokusera på frun Maria, avslöjar han. Jag är ju gift nu så jag tänkte lyfta fram fruarna.

Man kan tänka att Stefan Odelberg kommer att blanda högt och lågt och tanken är att ingen av gästerna ska veta någonting om vad som kommer att hända på scenen. Varje föreställning är en unik förställning som sänds live.

– Publiken kommer att få hjälpa till att få gästerna avslappnade, till exempel kan det handla om att de får klappa på dem när de kommer in, säger han. Det ska bli så roligt.

Du gifte ju dig med din fru Berna i augusti. Hur är det egentligen att vara gift?

– Ännu så länge håller det, säger Stefan Odelberg och skrattar. Men jag har ju inte varit gift så länge än...

Parets bröllopsresa gick till USA och Peru, där de nyblivna makarna vandrade den berömda inkaleden till Machu Picchu under tre dagar.

Ytterligare dimension

– Det är lättare att resa när man är gift och har samma efternamn, säger han. Det var väldigt roligt och det blir ytterligare en dimension i mina förställningar när man nu är gift. Men drömmen om barn har ännu inte slagit in för vill man ha barn ska man inte vandra i bergen i Peru.

Det märks att Stefan Odelberg kommer att gå in stenhårt för varje gäst som kommer upp på Rondos scen.

– Eftersom Sanna Nielsen kommer den 28 oktober lyssnar jag bara på hennes musik just nu, säger han. Det gäller att kunna hennes låtar.

Han ser också fram emot mötet mellan Thomas Di Leva och astronauten Christer Fuglesang.

– Den föreställningen kommer att bli så skön. Båda har fötterna på jorden men de är väldigt olika trots att de gillar rymden lika mycket. Det blir en simulerad rymdresa till tonerna av Bowie.

Vad gör du när du har fyllt 60 år?

– Då har jag nått mitt mål, då ska bli Sveriges bästa programledare, som inte liknar någon annan. Jag ska sitta med en 8-åring på ena sidan av mig och en 90-åring på den andra och snacka om livet, om tacokvällar eller vad som helst.

På slutet av intervjun med Stefan Odelberg inte bara trollar han för GT:s reporter, han avslöjar också en annan hemlighet.

– Vid varje föreställning kommer det en hemlig gäst, vid premiären blir det en extra jättefolkkär sådan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!