Trollerikonstnären och komikern Stefan Odelberg laddar inför hösten föreställningar där han möter kända personer, som Thomas Di Leva och Sanna Nielsen. Foto: Robin AronTrollerikonstnären och komikern Stefan Odelberg laddar inför hösten föreställningar där han möter kända personer, som Thomas Di Leva och Sanna Nielsen. Foto: Robin Aron
Trollerikonstnären och komikern Stefan Odelberg laddar inför hösten föreställningar där han möter kända personer, som Thomas Di Leva och Sanna Nielsen.  Foto: Robin Aron
Astronauten Christer Fuglesang dyker upp på Rondos scen. En fejkad raketuppskjutning till tonerna av David Bowie utlovas. Foto: Sven LindwallAstronauten Christer Fuglesang dyker upp på Rondos scen. En fejkad raketuppskjutning till tonerna av David Bowie utlovas. Foto: Sven Lindwall
Astronauten Christer Fuglesang dyker upp på Rondos scen. En fejkad raketuppskjutning till tonerna av David Bowie utlovas. Foto: Sven Lindwall

Trollkarlen om sin magiska föreställning

Publicerad

Det har varit mycket nu för komikern och trollkarlen Stefan Odelberg från Göteborg.

Bröllop i augusti, bröllopsresa till Peru och USA och nu är det dags för pratshow på Rondo.

– Det kommer att bli en rolig grej, säger han, inför mötet mellan rymdfantasterna Thomas Di Leva och Christer Fuglesang.

Det är tredje säsongen som Stefan Odelberg kör sina pratshower på Rondo i Göteborg. I år har han lyckats locka dit Robert och Maria Wells, Sanna Nielsen, Per Andersson och Annika Andersson och till sist alltså Thomas Di Leva och Christer Fuglesang.

I premiären är det Robert och Maria Wells som Stefan Odelberg ska grilla och göra hemliga trick med. Varje föreställning varvas med intervjuer, musik och trolleri.

Blandar högt och lågt

– Robert är så känd sen tidigare så nu ska jag fokusera på frun Maria, avslöjar han. Jag är ju gift nu så jag tänkte lyfta fram fruarna.

Man kan tänka att Stefan Odelberg kommer att blanda högt och lågt och tanken är att ingen av gästerna ska veta någonting om vad som kommer att hända på scenen. Varje föreställning är en unik förställning som sänds live.

– Publiken kommer att få hjälpa till att få gästerna avslappnade, till exempel kan det handla om att de får klappa på dem när de kommer in, säger han. Det ska bli så roligt.

Du gifte ju dig med din fru Berna i augusti. Hur är det egentligen att vara gift?

– Ännu så länge håller det, säger Stefan Odelberg och skrattar. Men jag har ju inte varit gift så länge än...

Parets bröllopsresa gick till USA och Peru, där de nyblivna makarna vandrade den berömda inkaleden till Machu Picchu under tre dagar.

Ytterligare dimension

– Det är lättare att resa när man är gift och har samma efternamn, säger han. Det var väldigt roligt och det blir ytterligare en dimension i mina förställningar när man nu är gift. Men drömmen om barn har ännu inte slagit in för vill man ha barn ska man inte vandra i bergen i Peru.

Det märks att Stefan Odelberg kommer att gå in stenhårt för varje gäst som kommer upp på Rondos scen.

– Eftersom Sanna Nielsen kommer den 28 oktober lyssnar jag bara på hennes musik just nu, säger han. Det gäller att kunna hennes låtar.

Han ser också fram emot mötet mellan Thomas Di Leva och astronauten Christer Fuglesang.

– Den föreställningen kommer att bli så skön. Båda har fötterna på jorden men de är väldigt olika trots att de gillar rymden lika mycket. Det blir en simulerad rymdresa till tonerna av Bowie.

Vad gör du när du har fyllt 60 år?

– Då har jag nått mitt mål, då ska bli Sveriges bästa programledare, som inte liknar någon annan. Jag ska sitta med en 8-åring på ena sidan av mig och en 90-åring på den andra och snacka om livet, om tacokvällar eller vad som helst.

På slutet av intervjun med Stefan Odelberg inte bara trollar han för GT:s reporter, han avslöjar också en annan hemlighet.

– Vid varje föreställning kommer det en hemlig gäst, vid premiären blir det en extra jättefolkkär sådan.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER