Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trolig skattehöjning i Trollhättan med 80 öre

Stadshuset i Trollhättan. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Skatten i Trollhättans stad väntas höjas med 80 öre per hundralapp, om den styrande majoriteten får som de vill.

Då blir det inga nedskärningar under det kommande året, skriver P4 Väst.

 – Vi vill inte fortsätta skära i välfärden, då blev valet att höja skatten, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund (S), till P4.

Den styrande majoriteten i Trollhättan består av Socialdemokraterna, Miljöparitet och Vänsterpartiet. I sin budget för 2020 så vill de höja skatten med 80 öre per intjänad hundralapp, skriver P4 Väst.

– Vi vill inte fortsätta skära i välfärden, utan vi vill bevara välfärden på en bra nivå och då blev valet att höja skatten, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund (S), till P4.

Kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan säger vidare till P4 Väst att beslutet inte var ett lätt sådant och att det föregåtts av stora diskussioner, både inom det egna partiet men också inom den styrande majoriteten i Trollhättan innan det presenterades.

Moderata oppositionsrådet kritisk 

Moderaten Peter Eriksson är oppositionsråd i kommunen, han menar att den planerade skattehöjning inte löser några problem.

Hans reaktion när han får höra om den planerade skattehöjningen på 80 äre är ”Oj, det var mycket”.

– Jag är väldigt kritisk till att man höjer skatten utan att ta tag i de grundläggande problemen. Vi hade definitivt sett över den verksamhet som kommunen i dag bedriver till exempel att man inte vågar konkurrensutsätta flera verksamheter. Det finns ganska mycket man kan göra innan man går och höjer skatten, säger han till P4 Väst.