Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Triple & Touch i Anti aids-projekt

Göran Rudbo och kollegan Ken Wennerholm i Triple & Touch är musikambassadörer för Star of Life.
Foto: Leif Gustafsson

GÖTEBORG. Anti aids-projektet Star for Life engagerar tusentals elever i Sydafrika, Namibia och Sri Lanka. 

Nu är det dags för Sverige - och det görs till musik. 

- Vi samarbetar lokalt för något globalt, säger Göran Rudbo.

Han och kollegan Ken Wennerholm är Triple & Touch. Som musikambassadörer för Star for Life har de sex års arbete med att engagera ungdomar i Sri Lanka, Sydafrika och Namibia i kampen mot aids.

 I höstas gjordes en konsert med sydafrikanska kören Star Choir och svenska artister i Malmö arena. På plats då fanns också en jättekör med svenska gymnasielever. Konserten blev en succé - och ett startskott för höstens turné.

 - Ja, det var då bitarna föll på plats. Vi kommer spela från Luleå till Malmö. 30 konserter, säger Göran Rudbo.

 På varje spelplats kommer en lokal kör att vara med. Ett projekt som engagerar både elever och lärare runt om i Sverige.

Skriande behov

 - Just nu tror jag vi har haft kontakt med alla Sveriges musiklärare, pustar Göran Rudbo, för det är ett konsertprojekt som kräver logistik.

 - Vi märker att det finns ett skriande behov hos unga av mötesplatser med gemensamma projekt. Det finns inget riksomfattande, som det här. Dessutom, vi samarbetar lokalt för något globalt. Det här är inte sport, inte elitistiskt. I stället är det jämlikt och för den goda saken.

"Perfekt för jobbet"

 Med på turnén kommer också Claes Malmberg, Real Group, Calaisa, Mohammed Ali och Måns Zelmerlöw.

 - Måns är vår senaste musikambassadör och perfekt för det jobbet, säger Göran Rudbo.

 Under hösten kommer också Göran Rudbo och Ken Wennerholm att välja ut tio svenska körmedlemmar som ska få åka med till Sydafrika i februari.