Den misstänkte mannen har valt att inte ha någon försvarare i rätten, utan vill försvara sig själv. Foto: JENS CHRISTIANDen misstänkte mannen har valt att inte ha någon försvarare i rätten, utan vill försvara sig själv. Foto: JENS CHRISTIAN
Den misstänkte mannen har valt att inte ha någon försvarare i rätten, utan vill försvara sig själv.  Foto: JENS CHRISTIAN
Mannen misstänks för flera fall av sexuellt ofredande. Foto: JONAS ANDERSSONMannen misstänks för flera fall av sexuellt ofredande. Foto: JONAS ANDERSSON
Mannen misstänks för flera fall av sexuellt ofredande.  Foto: JONAS ANDERSSON

Trebarnspappa onanerade framför flera okända kvinnor

Publicerad

En man i 55-årsåldern från Värmland, har åtalats för att under lång tid ofredat flera kvinnor i ett bostadsområde.

Mannen ska bland annat ha stirrat på kvinnorna och onanerat. 

Den misstänkte nekar till alla åtalspunkter och vill inte bli tilldelad något försvar till rättegången. 

Händelserna som mannen nu åtalas för ska ha pågått i över ett års tid. Det är flera kvinnor i bostadsområdet där mannen står skriven som har stött på honom, och enligt åtalet, blivit sexuellt ofredade. 

Mannen ska bland annat vid flera tillfällen stirrat, slickat sig om munnen och onanerat framför kvinnorna, som anmält honom för sexuellt ofredande. 

Den misstänkte ska även ha klätt av sig på underkroppen och ställt sig på en stol i sitt hem, för att sen onanera vänd mot en av kvinnorna som gått förbi fönstret. 

"Måste ha bytt kläder" 

Totalt är det fyra kvinnor, i åldrar mellan 40 och 70 som ska ha blivit utsatta för mannen, som bor mitt emot några av kvinnorna. 

 – Jag måste ha bytt kläder och då har hon tittat på mig, förklarar den misstänkte i polisförhör. 

 

LÄS OCKSÅ: Man onanerade på bussar – flera kvinnor har utsatts 

 

Mannen, som är trebarnspappa, har enligt polisens förhör nyligen brutit upp med sin fru och har flyttar runt mycket de senaste åren. 

Han nekar till alla anklagelser som riktas mot honom. 

– Nej jag tar inte av mig naken. I så fall är jag längst in i rummet och tänker gå och ta ett bad, säger den misstänkte i förhör. 

Nekar till brott

Den misstänkte mannen tillägger i förhör att han ungefär varannan dag brukar dricka öl och bli berusad. Ibland kommer han inte ihåg vad han har gjort under berusningen.

 

LÄS OCKSÅ: Pappa onanerade framför dottern – sände på Skype 

 

I förhöret berättar mannen att det kan bli cirka en till två öl. 

När förhörsledaren påpekar att en till två öl, inte brukar leda till en så kraftig berusning, hävdar den misstänkta det motsatta.  

Den misstänkte menar dock att han inte skulle kunna ha gjort någonting som de fyra kvinnorna beskriver, ens under berusningen. 

Han står nu åtalad för fyra punkter av sexuellt ofredande i Värmlands Tingsrätt. Mannen har valt att försvara sig själv i rätten.   

Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER