Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Treårig flicka dog efter överdos – pappan döms

Den dödliga drogen ska bland annat ha förvarats i burkar med nässpray. Foto: Polisen
Utanför huset ska en stor mängd cigarettfimpar ha hittats. Foto: Polisen

I sitt eget hem fick en treårig flicka i sig en drog som används för att söva stora djur, som elefanter.

Hennes pappa döms nu till ett och ett halvt års fängelse för att ha vållat hennes död.

Samtidigt frias en annan man för samma brott – han döms däremot till tre års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott.

I maj i fjol larmades polisen ut till en bostad på en ort i Västsverige. En liten flicka, bara tre år gammal, kunde inte andas.

Hennes liv gick inte att rädda. Hon hade, enligt polisens utredning, fått i sig preparatet karfentanil – som används för att söva djur som elefanter. I domen står det att hon avled av en överdos.

Vid bostaden mötte polisen en man som talade i telefon. Det var flickans pappa och i samtalet skrek han, enligt förundersökningen:

– Jag har dödat mitt barn! Jag har dödat mitt barn!

"Livsfarlig drog"

Han och ytterligare en man som bodde hos honom åtalades för att grovt ha vållat den treåriga flickans död. Och nu döms pappan till ett och ett halvt års fängelse av tingsrätten.

"Tingsrätten finner att pappan genom att i huset själv bruka och förvara – liksom att låta den andre mannen bruka och förvara – ett mycket farligt narkotiskt medel och låta flickan komma i kontakt med detta har brustit i sitt vårdnadsansvar även om han måhända inte fullt ut har insett medlets farlighet", skriver tingsrätten i i domen.

Inget vårdnadsansvar

Det framgår av domen att pappan kan ha uppfattat det som att det var en annan drog som han använde och förvarade i hemmet, men att han oavsett vilket anses vara skyldig till de brott som han åtalades för: grovt vållande till annans död, stöld, olovligt brukande och ringa narkotikabrott.

Den andre mannen frias däremot för att ha orsakat i flickans död.

 

LÄS MER: Pappans panik: "Jag har dödat mitt barn"

 

Han har berättat för polisen att han använde karfentanil för att medicinera mot en ond rygg. Tingsrätten skriver i domen att det inte kunnat utredas exakt när flickan kom i kontakt med drogen och att mannen inte har något vårdnadsansvar. Rätten lyfter fram det som två argument till att han frias på den punkten.

Men han döms ändå till tre års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott. Båda männen nekade till brott.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!