Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

16-åring våldtagen av flera män i koja

Tre våldtäkter har rapporterats från olika platser i Värmland under natten.

Ett av fallen rubriceras som gruppvåldtäkt. 

– En 16-årig flicka har anmält att hon har blivit våldtagen i en koja där man ska ha haft en fest, säger Stefan Söderberg på polisens kriminaljour till NWT.

Fem personer är nu gripna för nattens brott.

Det första samtalet om våldtäkt fick polisen in klockan 20.12. I det fallet finns ingen gripen. 

Bara en kort stund senare, vid 20.33, fick polisen in ytterligare in ett samtal om våldtäkt. I det fallet har polisen en misstäkt gripen.

– Både fallen är i Värmland. Vi behöver prata mer med målsägande innan vi går ut med mer information, säger Kenneth Johannesson vid polisen. 

"Liknas vid en gruppvåldtäkt"

Vid 02.10 fick polisen in ett tredje samtal. I det fallet har polisen tre misstänkta gärningsmän gripna.

– Det är tre personer frihetsberövade i vad som skulle kunna liknas vid en gruppvåldtäkt. Men de är inte hörda än och det kan vara fler inblandade, säger vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen till NWT.

På söndagen rapporterar NWT att en 16-årig flicka ska ha blivit våldtagen i en koja.

– En 16-årig flicka har anmält att hon har blivit våldtagen i en koja där man ska ha haft en fest. Fyra män i åldern i 20-årsåldern har förgripit sig på flickan och hjälpts åt att våldta henne, säger Stefan Söderberg på polisens kriminaljour till tidningen.

Jan Materne, också han vakthavande befäl vid polisen, vill inte gå ut med ytterligare detaljer om anmälningarna, men säger: 

– Den misstänkta gruppvåldtäkten är ingen överfallsvåldtäkt utifrån de uppgifter som vi har fått in initialt. Vi jobbar intensivt med de här ärendena nu så får vi se var vi landar. 

"Stor risk att man förstör utredningen"

Han tillägger:
– Den här typen av ärenden är känsliga. Släpper vi för mycket information i tidigt skede blir det svårt att utreda dem. Det finns en stor risk att man förstör utredningen, säger Jam Materne till GT.  

De tre händelserna skedde inom loppet fyra timmar, enligt polisen. 

På söndagen vid 15-tiden uppgav Värmlandspolisen att totalt fem personer är gripna. Tre personer är gripna för den misstänkta gruppvåldtäkten och en person är gripen misstänkt för våldtäkten som polisen fick larm om 20.33 på lördagskvällen.

Ytterligare en person är gripen, men polisen vill inte gå ut med vilken av de tre våldtäkterna personen misstänks ha koppling till.