Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vapen hittat i olycksbil – kraschade in i lastbil

En bil har i hög hastighet kraschat in i en lastbil.

Tre personer som befann sig i bilen är allvarligt skadade – för en av dem är läget kritiskt, uppger polisen.

I bilen hittade polisen senare en pistol – två av de skadade är nu anhållna misstänkta för grovt vapenbrott.

Olyckan ägde rum längs riksväg 40 i Landvetter strax efter klockan 01 på tidiga lördagsmorgonen. Tre personer, som samtliga färdades i personbilen, har förts till sjukhus.

Personbilen har kraschat in i lastbilens bakdel i hög hastighet. De tre som färdades i bilen, samtliga män, betecknas som allvarligt skadade – för en av dem är läget kritiskt, uppger polis.

”Hög fart”

– Det här har skett i hög fart. Lastbilen stod ju inte stilla när bilen körde in i den. De tre personerna är allvarligt skadade, framför allt en av dem, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.

De skadade är i 20-25-årsåldern.

Enligt en person som befann sig på platsen regnade det kraftigt när olyckan skedde.

– Men vi vet inget om omständigheterna här. Vi kommer att undersöka nykterhet hos föraren via blodprov, säger Adlersson.

Pistol i bilen

Polisen har arbetat färdigt på platsen och trafiken påverkas inte. Fordonen togs i beslag för teknisk undersökning – senare under lördagen kunde polisen meddela att en pistol hittats i den kraschade personbilen.

”Två av männen har förhörts av polis på sjukhuset och därefter anhållits av åklagare misstänkta för grovt vapenbrott. Den tredje mannen har inte kunnat höras på grund av sina svåra skador”, skriver polisen på sin hemsida.

Lastbilschauffören klarade sig oskadd.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!