Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två personer allvarligt skadade i trafikolycka

Tre personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka utanför Falköping.

Två personer är allvarligt skadade.

– En person avfördes i ambulanshelikopter och två i vanlig ambulans, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Larmet om olyckan kom in vid 02-tiden natten till annandag jul. 

En bil hade då voltat av vägen utanför Falköping, vilket GP först skrev om. Olyckan inträffade längs riksväg 47 i höjd med Odensberg.

– Bilen voltade av vägen. Det var tre personer i bilen, säger Johan Ljung.

Enligt TT ska dock fyra personer ha varit inblandade i kraschen, varav tre har förts till sjukhus med ambulans. 

– En bil voltade över ett viltstängsel. Fyra personer var inblandade i olyckan, varav tre fördes till sjukhus, säger Sofie Schmidt på SOS Alarm till TT.

Två svårt skadade

Två av de skadade uppges ha fått allvarliga skador.

– Den som fördes i väg med helikoptern ska ha haft inre blödningar. En av personerna som fördes i väg med vanlig ambulans var medvetslös. En person är mindre allvarligt skadad.

Det är inte fastställt vad som orsakade kraschen, men enligt polisen har det varit halt i delar av Västra Götaland under natten.

– Det är oklart om det finns någon misstanke om brott i samband med olyckan men bilen är tagen i beslag för en teknisk undersökning, säger Johan Ljung. 

Varning för halka

SMHI har utfärdat varning för plötslig ishalka i flera delar av Sverige under annandagen. Varningen gäller Värmlands län och delar av Dalarnas län, Gävleborgs län, Jämtlands län och Västernorrlands län.

Under tisdagen inträffade flera olyckor i trafiken till följd av det hala väglaget. I Svenljunga frontalkrockade två personbilar och i Lidköping körde en bil av vägen, för att ta några exempel.

 

LÄS ÄVEN: Hade änglavakt – kraschade i svår halka