Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ung kvinna död i svår trafikolycka

En kvinna i 20-årsåldern har avlidit och två personer vårdas på sjukhus med allvarliga skador efter en olycka på E6 under natten mot lördagen.

Det handlar om en olycka mellan personbil och lastbil.

I och med dödsfallet så rubriceras händelsen om från vårdslöshet i trafik till vållande till annans död.  

Det var vid 01.11 som larmet om olyckan på E6 i höjd med Trönninge norr om Varberg kom. En personbil kolliderade med en lastbil bakifrån i norrgående riktning.

– Tre personer är skadade och har förts till Varberg sjukhus, sa Andreas Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten Halland, kort efter olyckan.

Men livet på en av de skadade – en kvinna i 20-årsåldern – gick alltså inte att rädda. Polisen meddelar på lördagsmorgonen att kvinnans anhöriga har underrättats.

De som skadades befann sig alla i personbilen, och en av dem fick klippas ut ur bilen.

Polis utreder brott

En del köer uppstod efter olyckan när vägen stängdes av och trafiken leddes om.

– Det var stopp i trafiken en stund men det rullar på där nu, säger Peter Nordengard vid polisen Region Väst.

Polisen har beslagtagit ett fordon för teknisk undersökning och inledde inledningsvis en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik samt misstänkts drograttfylleri. När en person sedan avlidit så ändrades rubriceringen grov vårdslöshet i trafik till vålande till annans död.

Lastbilschauffören uppges vara chockad men klarade sig utan allvarliga skador.