Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rökutveckling efter brand i flerfamiljshus

Det brinner i ett flerfamiljshus i i Forshaga kommun.

I lägenheterna ovanför finns tre personer som inte kan ta sig ut från byggnaden.

– Vi jobbar på att få ut dem på något sätt, säger Björn Johansson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Karlstadregionen.

Skadeläget är oklart.

Larmet om branden kom in till SOS Alarm vid 21.15 på söndagskvällen. Enligt de första uppgifterna ska branden ha startat i en lägenhet men det visade sig vara ett källarförråd.

– Röken har sedan letat sig upp i trapphuset som har blivit rökfyllt, säger Björn Johansson.

Kunde inte ta sig ut

Enligt Johansson ska tre personer inte ha hunnit ut innan rökutvecklingen blev för stor och de blev därmed fångade i sina lägenheter.

– Vi jobbar på att få dem på något sätt, troligtvis blir det genom fönster eller balkong.

Räddningstjänsten har tre styrkor från Karlstad, Forshaga och Deje vid byggnaden som är ett flerfamiljshus i tre våningar.

Vid 22-tiden var branden i källaren fortfarande inte släckt men man hade lyckats evakuera de tre personer som var instängda i lägenheterna.

– Men vi söker igenom övriga lägenheter med rökdykare för att säkerställa att det inte finns kvar några människor i byggnaden, säger Björn Johansson.

 

LÄS OCKSÅ: Vindkraftverk i lågor: "Det var som ett eldhav"

Ingen kom till skada

Räddningstjänsten lyckades få kontroll över branden och enligt Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen, så var det trots allt inte i ett källarförråd som branden startat – utan i en tvättstuga.

– Men vi vet fortfarande inte varför. En patrull är på plats och det kommer skrivas en anmälan om misstänkt mordbrand, säger han vid 23-tiden.

Ingen person har kommit till skada i branden men lägenheterna i huset blev rökfyllda.

– De boende finns just nu i ett vandrarhem som ligger intill så vi får så om de får stanna kvar där en stund eller om de kan återvända inom det närmsta, säger Sjöström.

 

LÄS OCKSÅ: Brand bröt ut i lägenhet i flerfamiljshus 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!