Tre olyckor på kort tid – stora problem på E4

Publicerad

Under 45 minuter inträffade tre trafikolyckor på E4 i höjd med Ljungarum strax utanför Jönköping.

Enligt polisen kan det vara begränsad framkomlighet på motorvägen.

– Det var ingen bra start på morgonen, konstaterar Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i region Öst.

Larmet om den första olyckan kom in till SOS Alarm klockan 05.26 på måndagsmorgonen. Enligt polisen rör det sig om en singelolycka.

– Bilen har kört in i ett vägräcke men det ska inte ha varit så allvarligt. Föraren ska inte ha blivit skadad, säger Thomas Agnevik.

Singelolyckan ska ha skett i södergående körfält och kort därefter var det dags i norrgående körfält i närheten.

Patrullen blev vittne

En bil ska då ha kört in i baken på en framförvarande bil. Föraren i den påkörda bilen ska ha klagat på nacksmärtor.

– Det är inte helt ovanligt att förare tittar på räddningsfordonen på andra sidan och brister i uppmärksamheten, säger Agnevik.

Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till platsen och trafiken stängdes av en kortare tid.

Då skedde en tredje olycka i samma område.

– Patrullen som var på plats såg den tredje olyckan ske. Där ska det vara tre bilar inblandade.

"Är nog tillfälligheter"

Enligt Agnevik har en bil kört av vägen men hur de två andra bilarna är inblandade är i nuläget oklart, även den olyckan ska ha skett i norrgående.

Tidpunkten för den tredje olyckan ska ha varit klockan 06.13. vid sjutiden uppger Thomas Agnevik att trafiken rullar på.

– Men det kan vara med begränsad framkomlighet.

Det ska inte vara halt på platsen och någon förklaring till att just E4 i höjd med Ljungarum har varit olycksdrabbat under måndagsmorgonen har han inte.

– Det är nog tillfälligheter, avslutar han.

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER