Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre nya krogar öppnar på Tredje Långgatan

HAR TAGIT DIT DET SOM FATTAS. Vd:n Tobias Hamberg berättar att Avenyfamiljen har valt ut de kök som de tycker fattas i Göteborg i arbetet med Auktionsverket Restauranger.
Foto: Robin Aron
SERVERAR CEVICHE. Köksmästare Sebastian Weil lägger upp fiskrätten ceviche i luckan på Tacos & Tequila.
Foto: Robin Aron
ÖLDRINKAR. Barchefen David Amundson blandar öldrinken Michelada.
Foto: Robin Aron
BAGUETTER PÅ HJUL. Bành Mí truck säljer fyllda vietnamesiska baguetter.
Foto: Robin Aron
LITET KÖK PÅ GÅRDEN. Sebastian Weil, Erik Lundin och Babalon Szenaszki lagar Bành mí i food trucken på gården.
Foto: Robin Aron
SURDEGSTRENDEN HÅLLER I SIG. Åsa Svensson , Anton Emanuelsson och Joans Rieback bakar surdegsbröd till brödbutiken och restaurangerna. de tror att surdegstrenden är här för att stanna.
Foto: Robin Aron
1 / 7

LINNÉSTAN. Vietnamesiska baguetter och drinkar med öl i.

Det är vad som väntar när Avenyfamiljen öppnar fler krogar på Tredje Långgatan.

På tisdagen fortsätter den stora restaurangsatsningen när tre krogar och en brödbutik öppnar i området.

– Vi har tagit de köken vi tycker fattas i Göteborg, säger vd:n Tobias Hamberg.

Det här är Bành Mí

När Vietnam var en fransk koloni introducerade fransoserna baguetten i landet. Då föddes den Vietnamesiska rätten Bành Mí – en baguette som fylls med Vietnamesiska ingredienser.

I Bành Mí truck serveras baguetter med fyra olika fyllningar. Här kan gästerna välja mellan hoisinfläsk, fiskkaka, citrongräskyckling och krispig tofu med böngroddar.

Det här är Auktionsverket restauranger

TAVERNA AVERNA: Italiensk bistro med inspiration från hela Italien. Fokus ligger på riktigt bra råvaror och det bjuds på klassisk italiensk bistromat som pizza, pasta och sallad. Kökschefen Joakim Schaffer har "plockat russinen ur kakan" och tagit in sina italienska favoriter på menyn.

På restaurangens väggar sitter konst från mer och mindre kända konstnärer med lokal anknytning. Några av konstnärerna är Kent Larsson och Johanna Likars.

 KAFÉ MAGASINET: Auktionsverkets gamla magasin blir nu Kafé med öppettider från morgon till kväll. Menyn kommer variera lite under dagen med möjligheter till frukost, soppor och smörgåsar och även lite mer rejäl mat för den som är hungrig. Kafé Magasinet har också rättigheter så det kommer finnas möjlighet att ta ett glas vin eller dricka en öl för den som vill det.

MADE IN CHINA: Internationell kinesisk restaurang som har fönster ut mot Tredje Långgatan. köksmästare Fredrik Andersson och hans kockar lagar "dim sum" och annan kinesisk mat i det öppna köket. Väggarna pryds av målningar av göteborgsmotiv målade i kinesisk stil. Made in China ligger i en del av kvarteret som inte tillhör det gamla auktionsverket. Det här är en lite modernare byggnad som byggdes år 1977.

TACOS & TEQUILA: Mexikansk restaurang som serverar ceviche och Texasinspirerade tacorätter. Restaurangen är lite mindre än de övriga men rymmer ändå både bordsservering och mer avslappnat barhäng på ett loft ovanför som är anslutet via en spiraltrappa.

KAFÉ MAGASINET: Auktionsverkets gamla magasin blir nu Kafé med öppettider från morgon till kväll. Menyn kommer variera lite under dagen med möjligheter till frukost, soppor och smörgåsar och även lite mer "riktig mat" för den som är hungrig. Kafé Magasinet har också rättigheter så det kommer finnas möjlighet att ta ett glas vin eller dricka en öl för den som vill det.

BÀHN MÍ TRUCK: En vietnamesisk food truck som säljer Bàhn mí - vietnamesiska fyllda baguetter. Vagnen kommer stå permanent parkerad på kvarterets innergård för den som vill ta en lite snabbare lunch eller middag.

LEVANTINE BAKERY: Ekologiskt surdegsbageri med stenugn och brödbutik.

OLSSONS VIN: En vinbar med där man kan dricka goda viner tillsammans med ost, charkuterier och andra delikatesser.

Avenyfamiljen slår på stort och fortsätter att öppna restauranger på Tredje Långgatan. Senast var det italienskt och kinesiskt och på tisdagskvällen är det dags för fler världsdelar att ta plats i kvarteret.

På Tacos & Tequila kan man plocka bland mexikanska och sydamerikanska delikatesser som tacos och fiskrätten ceviche. Maten kan man skölja ner med en kall margarita, eller varför inte en öldrink?

– Nu ska jag göra en Michelada som är en Mexikansk variant på en Bloody Mary. Det är tequila, tomatjuice och tabasco toppat med öl, säger barchefen David Amundson.

Vietnamesisk food truck och brödbutik

På gården utanför Tacos & Tequila står en liten vietnamesisk food truck, ett rullande kök där det serveras Bánh mì som är vietnamesiska baguetter med olika fyllningar.

– Vietnam är en gammal fransk koloni. Så de äter ju baguetter där och stoppar asiatiska grejer i, säger kökschefen Sebastian Weil.

Brödet på de olika restaurangerna bakas på plats. I kvarteret öppnar även ett surdegsbageri. Där bakas det både till en brödbutik och till restaurangerna.

Bagerichefen Åsa Svensson tror att surdegstrenden är här för att stanna.

– Jag ser det inte riktigt som en trend. De jag har pratat med säger att de inte kan tänka sig att gå tillbaka till vanligt bröd efter att ha provat surdeg, säger hon.

Bakningen är i full gång på bageriet och på tisdagskvällen öppnar brödbutiken, Kafé Magsinet, Tacos & Tequila och Bành mí truck.

– Vi har tagit de köken vi tycker fattas i Göteborg, säger vd:n Tobias Hamberg.