Mordförsöket skedde en eftermiddag i början av februari. Polisen larmades till en adress i Skara – där en man hittades knivhuggen i trapphuset.
Mordförsöket skedde en eftermiddag i början av februari. Polisen larmades till en adress i Skara – där en man hittades knivhuggen i trapphuset.

Tre misstänks nu för brutalt mordförsök

Publicerad

För en dryg vecka sedan blev en man i Skara brutalt knivhuggen i magen – och enligt polisen är han fortfarande nedsövd.

Nu finns det tre personer som misstänks för mordförsöket.

– Vi tror att det är någon form av uppgörelse som gått fel, säger kriminalinspektören Thomas Folke.

Mordförsöket inträffade förra onsdagen. Vid tretiden på eftermiddagen larmades polisen till en adress i Skara – där en man hittades knivhuggen i trapphuset.

Sticken hade träffat honom i magen.

– Vi rubricerar detta som försök till mord, så allvarligt är det, sa Tomas Vänerfors, stationsbefäl vid polisen i Lidköping då.

Men några gärningsmän gick inte att finna. De var försvunna.

Två män och en kvinna

Men nu har polisen tre personer som man misstänker för mordförsöket, enligt ett förordnande som åklagaren Jennifer Hasselroth har skickat in till Skaraborgs tingsrätt.

Det är två män och en kvinna som misstänks, samtliga är i 20-årsåldern. Något som bekräftas av kriminalinspektören Thomas Folke.

– Vi jobbar med ärendet. Det stämmer att det finns tre personer misstänkta, säger han.

Männen och kvinnan är fortfarande på fri fot och kriminalinspektören vill inte gå in på när ett eventuellt gripande kan ske.

Har en hypotes

Polisen har en arbetshypotes kring motivet till mordförsöket.

– Vi tror att det är någon form av uppgörelse som gått fel, säger Thomas Folke.

Efter att flera gånger ha blivit huggen med kniv fördes offret till sjukhus. Skadeläget var allvarligt, men mannen överlevde.

– Det sista jag hörde var att han fortfarande är nedsövd. Det är allvarliga skador, men vad vi vet nu ska läget vara stabilt, säger Thomas Folke.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER