Här sitter de misstänkta männen anhållna.
Här sitter de misstänkta männen anhållna.

Tre män sitter anhållna för gruppvåldtäkt

Publicerad

GÖTEBORG. Mellan söndag och måndag ska en kvinna ha blivit gruppvåldtagen.

GT kan avslöja att tre män i 20-årsåldern sitter anhållna misstänkta för brottet. Och fler kan det bli:

– Ja, det finns uppgifter på att det kan ha varit fler, säger Peter Kron, inspektör på grova brottsroteln.

Polisen är fåordig om den gruppvåldtäkt som ska ha inträffat under måndagen i Göteborg.

– Vi har ett sådant ärende men jag har inget uttalande om det. Vi är i dess linda i den utredningen så jag har inget att säga nu, säger Urban Svahn, kriminalinspektör på länskriminalpolisen.

Tre anhållna

Enligt uppgifter till GT sitter tre män anhållna misstänkta för att ha våldtagit en kvinna, vilket bekräftas av krimjouren och under förmiddagen även av länskriminalpolisen.

– Just nu är det tre, säger Peter Kron, inspektör på grova brottsroteln som tog över ärendet på tisdagsförmiddagen.

Han berättar att samtliga är män i 20-årsåldern.

Kan det bli fler?

– Ja, det finns uppgifter på att det kan ha varit fler. Det är väldigt svårt i dagsläget att säga exakt. Det är lite rörigt just nu.

Han berättar att våldtäkten ska ha ägt rum inomhus, men om det är hemma hos offret eller gärningsmännen vill han inte säga.

– Vi är fortfarande så nya i det här ärendet så jag vågar inte gå ut med några nya detaljer, säger Peter Kron.

Kände kvinnan männen?

– Vet faktiskt inte.

Lindriga skador

Kvinnan påverkades mest psykiskt av händelsen.

– Jag kan inte gå in några detaljer gällande henne. Men skador som gärningsmännen orsakat henne är inte så allvarliga om man pratar rent fysiska skador, säger Peter Kron.

Polisen arbetar med ärendet med faktainsamling, brottsplatsundersökning samt förhör med både misstänkta och målsägaren.

– Vi försöker få ihop historien så att den stämmer någotsånär, säger Peter Kron.

Även åklagaren Jenny Alrud är fåordig om händelsen.

– Det är en stark förundersökningssekretess på en sådan utredning, säger Jenny Alrud.

Inte träffat sin klient

Hos tingsrätten har det kommit in förordnande om offentlig försvarare till en man i 20-årsåldern gällande grov våldtäkt.

När GT når advokat Peter Gillberg har han precis fått förordnandet.

– Jag har inte varit i kontakt med min klient. Jag inväntar besked om huruvida det ska hållas förhör under eftermiddagen i dag och jag har ingen vetskap om misstankarna alls mer än rubriceringen som är grov våldtäkt, säger Peter Gillberg.

Sandra Divinyi
Sandra Divinyi

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER