Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre män och en kvinna drev knarkfabrik – döms

Under 2018 anmäldes drygt 1,5 miljoner brott i Sverige.
De fyra dömdes vid Göteborgs tingsrätt.Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Fyra personer döms av Göteborgs tingsrätt för att ha medverkat i tillverkning av ecstasytabletter, som pressades i maskiner man importerat från Kina.

En man döms till fem och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott och grov smuggling av dopningsmedel. Kvinnan han varit sambo med får fyra års fängelse för grovt narkotikabrott.

Två andra män döms till fängelse i två år för grovt narkotikabrott.

Kvartettens verksamhet har beskrivits som en liten knarkfabrik. Den upptäcktes sedan tullen tittat i en försändelse och hittat utrustning som används för att göra tabletter.

– Pillermaskiner är inte olagliga att införa. Men de är ovanliga, så de fångade vårat intresse, har Bertil Weingarten, projektledare på tullkriminalen i Göteborg, sagt till TT.

Tullen släppte in försändelsen i landet. Men samtidigt inleddes en omfattande spaning, som efter en tid ledde till att de fyra nu dömda personerna kunde gripas.

Kvartettens verksamhet har i första hand drivits av ett sambopar. I parets lägenhet, som hyrts i andra hand, har det hittats stora mängder narkotika.

Ytterligare stora mängder narkotika har också hittatstvå  hos deras kompanjoner. Alla fyra döms nu till fängelse, varav paret får de strängaste straffen.