Här överfölls kvinnorna. Foto: Google Maps
Här överfölls kvinnorna. Foto: Google Maps

Tre kvinnor överfallna av okända unga män

Publicerad

Tre unga kvinnor ska ha överfallits av ett gäng unga män under natten till lördag i Göteborg.

Alla de utsatta vittnar om att överfallet skedde oprovocerat och att de misstänkta är okända för dem sedan tidigare.

– De här männen var maskerade och kanske mellan 15 och 20 år. Det är ett ärende vi fortsätter jobba med och vi är intresserade av tips, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Bara timmar senare ska ytterligare en kvinna ha slagits ner av okända män.

De tre männen ska ha omringat de unga kvinnorna och sedan gett sig på dem med både slag och sparkar. Klockan hade då börjat närma sig halv tre på lördagsmorgonen.

– Detta sker på Fiolgatan och de här männen ska ha slagit och sparkat kvinnorna och sedan rånat dem på saker av värde, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Alla de tre kvinnorna ska ha klarat sig utan skador som krävde sjukhusvård, men en anmälan om rån skrivs av polisen.

– Vi har inget starkt signalement mer än att de pratat svenska och att de var maskerade. Nu hoppas vi att de som kanske sett något ska höra av sig till oss. Detta är ett spaningsärende för polisen och vi kommer bland annat att se över övervakningskameror för att se om vi kan identifiera någon misstänkt, säger Ulla Brehm.

Efterlyser tips

Polisen sökte med hund i området utan resultat. Om man har någon info om händelsen kan man nå polisen på nummer 114 14. Kvinnorna som överfölls ska ha uppgett att männen var mellan 15 och 20 år.

Tre timmar senare skulle historien se ut att upprepa sig. Då kommer en ung kvinna in till akuten och berättar att ett gäng unga män misshandlat henne på en adress i Göteborg.

Kvinnan ska inte veta vilka de var som gav sig på henne men är skadad – bland annat i ansiktet.

– Hon har svårt att berätta omständigheterna, men är skadad och vi kommer att hålla förhör med henne så fort chans ges. Först måste hennes skador tas om hand.

Det är alltså oklart i vilket område den senare kvinnan ska ha utsatts för misshandeln. Ingen är heller gripen för detta överfall.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER