Tre unga kvinnor har häktats, misstänkta för att ha rövat bort en 25-årig kvinna i Kortedala i Göteborg. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Robin Isaksson/PiniroTre unga kvinnor har häktats, misstänkta för att ha rövat bort en 25-årig kvinna i Kortedala i Göteborg. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Robin Isaksson/Piniro
Tre unga kvinnor har häktats, misstänkta för att ha rövat bort en 25-årig kvinna i Kortedala i Göteborg. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Robin Isaksson/Piniro
De anklagade är 20, 23 respektive 24 år gamla, och det misstänkta människorovet ägde rum i måndags. Foto: Expressen TV/ArkivbildDe anklagade är 20, 23 respektive 24 år gamla, och det misstänkta människorovet ägde rum i måndags. Foto: Expressen TV/Arkivbild
De anklagade är 20, 23 respektive 24 år gamla, och det misstänkta människorovet ägde rum i måndags. Foto: Expressen TV/Arkivbild

Tre kvinnor häktade för människorov

Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern har kidnappats och misshandlats i Kortedala i Göteborg. Tre unga kvinnor har nu häktats misstänkta för dådet.

Utöver människorov misstänks två av kvinnorna för misshandel och övergrepp i rättssak, rapporterar SVT Väst.

De anklagade är 20, 23 respektive 24 år gamla, och det misstänkta människorovet ägde rum i Kortedala i måndags eftermiddag.

– Jag kan inte säga något alls, säger Annika Stanislaus som är målsägarbiträde för den 25-åriga kvinnan till SVT Väst.

Inte heller polisens utredare Lena Samuelsson vill kommentera ärendet, utan hänvisar till kammaråklagare Annika Boman.

Yrkade på häktning

I häktningsframställan som inkom i onsdags yrkade åklagaren på att de unga kvinnorna som misstänks för dådet borde häktas eftersom det fanns risk att de skulle undanröja bevis eller på något annat sätt försvåra utredningen samt för att det aktuella brottet inte är föreskrivet lindrigare straff än två års fängelse.

GT har sökt Annika Boman.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER