30-tal personer i stort bråk – två knivskurna

Publicerad
Uppdaterad

Två män knivskars – varav en allvarligt – efter ett storbråk med ett 30-tal inblandade i Skara.

Bråket ägde rum precis utanför polishuset.

– En blev allvarligt knivskuren i ryggen, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Bråket började strax innan niotiden på lördagskvällen, vilket NLT var först med att rapportera om.

Enligt polisen rör det sig om två grupperingar som drabbat samman. Polisen talar om 20 till 30 personer som ska ha varit inblandade.

– Det är två grupperingar som är i luven på varandra. Ett 30-tal inblandade var den initiala uppgiften, säger Jens Christensen.

Två till sjukhus

Två män i 20-årsåldern fördes till sjukhus, varav en med allvarliga skador, enligt polisen.

– Det handlar om två utländska medborgare. En knivskars i ryggen men det handlar inte om livshotande skador, säger Jens Christensen.

Polisen sökte vittnen och gjorde en teknisk undersökning. Motivet till bråket, som utbröt precis utanför polishuset i Skara, är inte känt.

Ingen gripen

Polisen tog en bil i beslag och rubricerar händelsen som mordförsök. 

På söndagsmorgonen meddelade polisens presstalesperson Ulla Brehm att flera förhör hålls i ärendet, men att ingen ännu gripits.

Lokal polis uppgav initialt för NLT att tre personer förts till sjukhus men den siffran reviderades senare till två.

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER